Feestelijke opening kinderboekenweek Kisveld


NEEDE- Deze week is de kinderboekenweek met het thema “GI-GA-GROEN van start gegaan. Reden voor een feestje vindt Basisschool Kisveld en deze rolde letterlijk de rode loper uit.


Rode loper
Bij aankomst staan de drie grote vlaggen met de woorden ‘samen’ ‘open’ en ‘betrokken’ trots te wapperen in de wind. Voor de ingang waar de rode loper is uitgerold staat Juf Margriet volledig in de stijl van het thema Gi-Ga-Groen verkleed in een groene overall de kinderen met een grote glimlach op te wachten om ze stuk voor stuk welkom te heten. Op de achtergrond klinkt het vrolijke thema nummer. Alle kinderen mochten verkleed komen én iets meenemen dat aansloot bij het thema. Waar het ene kind een knuffel heeft meegenomen of verkleed is gekomen als konijn neemt de ander een heus paard mee.


Dieren
Het kinderboekenweek thema sluit perfect aan bij waar de groepen 1, 2 én 3 begin dit schooljaar mee zijn begonnen; Dieren. Spelenderwijs leren kinderen via dit thema te werken met letters en woorden zodat er uiteindelijk gelezen en geschreven kan worden. Op die manier wordt de overgang naar groep 3 ook een stuk vloeiender. Aldus Margriet Koning.


Bibliotheek
Midden in de school is de prachtige bieb te vinden waar kinderen heerlijk kunnen lezen in een boek naar (royale) keuze. Uiteraard is daar ook het populaire boek van Andy Griffiths en Terry Denton te vinden. Hét boek dat het niet lezende kind aan het lezen krijgt.

Leeswedstrijd
Tijdens een rondgang in de school hoor ik in groep 3-4-5 dat er al druk overlegd wordt over de voorleeswedstrijd. Deze spannende wedstrijd wordt volgende week vrijdag gehouden ter afsluiting van de kinderboekenweek.

Leermethoden
De kinderboekenweek wordt heel slim ingezet als een extra leermethoden voor alle kinderen. Het Kisveld is druk bezig met vernieuwen, verduurzamen. “Samen open en betrokken, bouwen aan een duurzaam Kisveld” is dan ook hun credo vertelt Koning. “Kisveld gaat niet weg, we zijn en blijven hier. We zijn druk bezig met vernieuwen en willen maatwerk kunnen blijven bieden met de daarbij passende les en leermethoden.” Ik heb het idee dat we nog veel meer mooie dingen van Kisveld gaan zien en horen.

Door Stefanie Kruizinga

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven