Gemeentebestuur Berkelland maakt kennis met Kamp Holterhoek


EIBERGEN – Een grote afvaardiging van het Berkellandse gemeentebestuur heeft uitgebreid kennis gemaakt met Kamp Holterhoek. Kamp Holterhoek ligt aan de Zwilbroekseweg in Eibergen, vlakbij de grens met Duitsland. Vandaar dat ook de collega’s van het lokale bestuur van Vreden uitgenodigd waren. De beide delegaties werden hartelijk welkom geheten door luitenant-kolonel Henk Lourens en bataljonsadjudant Theo Beumer.

Landmacht
Kamp Holterhoek biedt huisvesting aan personeel en materiaal van een eenheid van de landmacht die verantwoordelijk is voor communicatie tussen eenheden van de landmacht, zowel tijdens (vredes)missies als tijdens oefeningen, in binnen- en buitenland. Dit alles onder de paraplu van de NAVO. De eenheid kent een gemengde samenstelling: Nederlandse en Duitse militairen werken samen onder een gezamenlijk commando. Dit gebeurt afwisselend onder Nederlandse of Duitse leiding.

Voertuigenpark
Na een uitgebreide briefing kon men een kijkje nemen in het indrukwekkende voertuigenpark. Veel van de communicatievoorzieningen zijn geplaatst op vrachtwagens, geschikt gemaakt voor missies in bijvoorbeeld de Sahara, maar ook in Noorwegen. De avond werd afgesloten door de burgemeesters van de grensgemeenten die de gastheren bedankten met een zeefdruk waarin op kleurrijke wijze de loop van de Berkel is weergegeven: de rivier die beide gemeenschappen, Berkelland en Vreden, verbindt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven