Griezels laten bezoekers schrikken in Doolhof Ruurlo


RUURLO – Het doolhof in Ruurlo is de afgelopen twee woensdagavonden omgetoverd tot een griezeldoolhof. Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) organiseert de spookavonden ieder jaar als afsluiting van het seizoen en om mensen te vermaken.

“Dit doen we om wat activiteit in de regio Ruurlo te ontwikkelen”, legt organisator Wim Slotboom uit. “Dat betekent dat wij de vakantiegangers die in onze regio verblijven willen vermaken en laten zien wat we te bieden hebben. En het is natuurlijk ook voor onze eigen inwoners, zij kunnen ook kennismaken met griezelen in het doolhof.” Tien griezels lopen door de donkere gangen van het grootste heggendoolhof van Europa, zij hebben allemaal een nummer en een letter bij zich, met die letters kunnen de kinderen een woord maken en uiteindelijk een prijs winnen.

Daarnaast proberen griezels de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. “Het is in de eerste plaats voor gezinnen bedoeld”, aldus Slotboom. “Maar ook voor de oudere jeugd die een uitdaging zoekt en zich afvraagt hoe eng zo’n doolhof kan zijn. Die zijn vaak, als de griezels er zijn, erg bang.” De kinderen in het doolhof zijn woensdagavond regelmatig geschrokken geven ze toe: “Soms is het wel onverwachts.”

Halloween populair
Hoewel het griezeldoolhof georganiseerd wordt als jaarafsluiting en niet per se als Halloweenactiviteit, merkt Slotboom wel dat de feestdag steeds populairder wordt in de regio: “Je ziet veel meer activiteiten rond Halloween en daar past een griezelavond goed bij.”

‘Altijd eng’
Op het evenement kwamen woensdagavond ongeveer 450 mensen af, waarvan de meesten een geslaagde avond hebben gehad. “Griezelen is altijd eng”, vertelt de organisator. “Een enkeling laat een traantje, maar de meerderheid vindt het hartstikke leuk.”

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven