Het Borculo’s Mannenkoor op koorreis naar Antwerpen

BORCULO – Het Borculo’s Mannenkoor (BMK) gaat komend weekend, 28 tot en met 30 oktober, op koorreis naar Antwerpen. Het koor maakte in het verleden al een aantal reizen, vaak met een programma dat veel meer omvatte dan alleen de zang, ook nu wordt het weer een afwisselend weekend, waarbij het muzikale deel natuurlijk een belangrijke plaats zal innemen. Het zingen zit de koorleden nu eenmaal in het bloed.

Gevarieerd
Er wordt niet alleen gezongen tijdens een concert op zaterdagavond, met een gevarieerd programma, waarbij ook ruimte is voor solistische optredens en voor een intermezzo op de piano. Op zondagmorgen wordt tevens medewerking verleend aan een kerkdienst. Beide muzikale evenementen vinden plaats in een kerk, genaamd ‘de Brabantse Olijfberg’. De naam van de kerk verwijst naar de 17de eeuw, toen protestanten in Antwerpen, als minderheid in het katholieke België, elkaar onder deze naam konden herkennen.

Groep
Behalve dat BMK gaat zingen is er ook tijd voor het beleven van de stad Antwerpen met zijn bekende bezienswaardigheden. Er zijn bezichtigingen die de koorleden als groep zullen gaan doen, maar er is ook voldoende ruimte om de Scheldestad individueel te verkennen.

Gastzangers
Aan deze koorreis neemt ook een aantal gastzangers vanuit Ulft (Ulfts Mannenkoor) en Vorden (Vordens Mannenkoor) deel. Door de samenwerking van deze drie koren in het Achterhoeks Mannenkoor, tezamen een koor van zo’n 140 zangers, ondersteunen de koren elkaar ook op kleinere schaal. De reis van nu is daar al een treffend voorbeeld van.

Echtgenotes
Er gaan niet alleen zangers met deze koorreis mee, maar ook een aantal echtgenotes vergezelt het koor tijdens dit weekend. In totaal komt het aantal deelnemers op 55 personen: een mooie groep om mee op reis te gaan en te gaan genieten van niet alleen koorzang, maar ook van wat de stad Antwerpen de bezoekers te bieden heeft.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven