Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Concordia Beltrum

BELTRUM – Burgemeester Joost van Oostrum heeft vrijdagavond een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Muziekvereniging Concordia Beltrum. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie bij Loonbedrijf Scharenborg aan de Bultemansweg in Beltrum.

De geschiedenis van de vereniging
De eerste gegevens dateren uit 1920/1921. En op 15 juni 1922 was de oprichting een feit. Voortvarend werd er gestudeerd op een passend programma voor de viering van het 25-jarig jubileum van Koningin Wilhelmina in 1923. Dit Koninklijke feest was een belangrijk gegeven bij de oprichting. Dit moest en zou ook in Beltrum worden gevierd. In 1956 werd een drumband opgericht, waarvan de naam later werd veranderd in slagwerkgroep. De vereniging had van 1965 tot 2004 ook een majorettegroep. Door teruglopende belangstelling bestaat deze groep niet meer. Sinds 1967 kent de vereniging een blaaskapel, genaamd de Slingelandkapel.
Aanvankelijk ging de muziekvereniging als Harmonie Concordia door het leven. Bij het 50-jarig jubileum in 1972 werd de naam gewijzigd in Harmonieorkest Concordia. Doordat er steeds meer disciplines bijkwamen werd de naam in 2009 Muziekvereniging Concordia Beltrum. Verder beschikt de muziekvereniging sinds 1984 over een eigen clubgebouw. Het gebouw is multifunctioneel ingericht en hierdoor geschikt om te verhuren aan andere verenigingen.

De vereniging is relatief jong en kenmerkt zich door
– een welkom voor iedereen die iets met muziek heeft en/of hier zelf actief mee bezig wil zijn.
– ruimte en uitdaging voor zowel de ervaren als ook de onervaren muzikant.
– het bieden van vernieuwende en innovatieve activiteiten om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. En hiermee ‘het muzikale podium voor Beltrum’ te zijn.
– steeds op muzikaal gebied de uitdaging qua moeilijkheid aan te gaan. In 2017 leidde dit tot promotie naar de eerste divisie.
– het muzikale en sociale met elkaar te verenigen.

Wat maakt Muziekvereniging Concordia Beltrum zo bijzonder op haar terrein
De vereniging biedt nieuwe en herintredende muzikanten veel mogelijkheden. Voorbeelden zijn de blazersklas, het leerlingenorkest, de jeugdslagwerkgroep en specifieke groepslessen voor volwassenen. De vereniging telt veel jeugdleden. De saamhorigheid binnen de vereniging is groot. Jong en oud trekt met elkaar op en voelt zich betrokken. Bijna ieder lid heeft een functie binnen een van de commissies/teams. Ook het onderhoud van het clubgebouw gebeurt door eigen leden. Verder kost het vinden van nieuwe bestuursleden weinig moeite.

Foto: Koolmees Photography

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven