Najaars bijeenkomst Historische Vereniging Borculo


GEESTEREN – Historische Vereniging Borculo houd haar najaars bijeenkomst op 19 oktober in Geesteren. Omdat er een nieuw boek over meester Heuvel uitkomt hebben we Ben van Dijk en de studiekring Meester Hendrik Willem Heuvel gevraagd ons meer over het leven van meester Heuvel te vertellen.


Derde boek

Twee jaar geleden werd onder de mooie titel ‘Oolde, mijn Oolde’ Heuvels klassieker ‘Oud-Achterhoeksch boerenleven’ opnieuw uitgegeven. Vorig jaar verscheen ‘Weg van Oolde’. In dit deel beschrijft Heuvel zijn vormende jaren, tussen zijn veertiende (1878) en zijn zevenentwintigste levensjaar (1891), het jaar van zijn huwelijk. In 1890 moest hij, die zo worstelde met heimwee en zo gebonden was aan thuis, het ouderlijk huis verlaten om zijn beroepsleven elders te vervolgen, allereerst als schoolhoofd in Gelselaar. Het derde boek begint met Heuvels periode als schoolhoofd in Gelselaar en daarna komen de verhalen over zijn aansluitende Borculose periode.

 

De najaars bijeenkomst is op woensdag 19 oktober bij:
Café-restaurant Baan
Dorpsstraat 6 in Geesteren (Gld).
De aanvang is 20.00 uur – ook niet leden zijn welkom. Bent u nog geen lid, en hebt toch interesse in geschiedenis? Kijk dan op de website naar de voordelen van het lidmaatschap.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven