Nieuw seizoen Sjors Sportief en Sjors Creatief van start

BERKELLAND – Het nieuwe sport- en cultuurseizoen in de gemeente Berkelland is weer begonnen.Met het nieuwe Sjors Sportief Creatief-boekje dat via de basisscholen wordt verspreid kunnen de kinderen een keus maken uit de activiteiten. Er zijn er meer dan honderd.

Wethouder
Op donderdag 13 oktober reikte wethouder cultuur Betsy Wormgoor het nieuwe Sjors Sportief Creatief-boekje uit aan de winnaar van de Sjors-tekenwedstrijd. Fem Simmelink uit groep 7 van Obs De Hofmaat in Neede kreeg de meeste stemmen en daarom siert haar tekening dit jaar de voorkant van het Sjors Sportief Creatief-boekje.

Sjors on tour
Afgelopen week ging mascotte Sjors on tour langs heel veel basisscholen in Berkelland om het nieuwe Sjors-boekje 2022-2023 uit te delen. Alle gezinnen ontvangen dit boekje via hun basisschool. In het boekje staan heel veel sportieve en creatieve workshops voor kinderen van 0-12 jaar. Vaak kunnen zij gratis kennismaken met één of meerdere activiteiten. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar via de website van Sjors Sportief.nl. In de loop van het seizoen komen er steeds weer nieuwe activiteiten bij. De kinderen van de basisscholen uit Berkelland kunnen kiezen uit meer dan honderd activiteiten zoals wielrennen, handbal, acrogym, activiteiten in de natuur, yoga en verschillende stijlen dans. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan verschillende creatieve technieken als cyanotype, papier scheppen, stippen, maar ook theater, zang en muziek. Kortom keus genoeg.

 

Ontdekken
Het is een leuke manier voor kinderen om hun eigen talenten te ontdekken en zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur. De kinderen die niet in Berkelland op school of kinderopvang zitten, maar wel in de gemeente wonen kunnen natuurlijk ook gebruik maken van het aanbod. Zij kunnen in het gemeentehuis het Sjors-boekje ophalen of op de website kijken.

0-4 jaar
Dit seizoen zijn er voor het eerst ook activiteiten voor de 0-4 jarigen in het boekje en op de website te vinden. Bijvoorbeeld yoga, ouder- en kindgym, peuterdans of voetbal. De komende weken zullen de Sjors-boekjes ook verspreid worden via locaties als de kinderopvang en consultatiebureaus.

Schooltoernooien
Na schooltijd worden er ook toernooien georganiseerd die op de website van Sjors Sportief.nl moeten komen te staan. Het opgeven voor schooltoernooien verloopt vanaf dit schooljaar via deze site. Dat kunnen docenten maar ook ouders zelf doen. Sjors Sportief Creatief is een project van Culturije, Beweeg Wijs, Sport Federatie Berkelland en Gemeente Berkelland. Voor meer informatie kijk op de website Of stuur een e-mail naar [email protected]. Of neem contact op met Sport Federatie Berkelland 0545-476727 of [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven