Obs De Hofmaat in Neede nu Gi-ga-groen!


NEEDE – Op het plein van Obs de Hofmaat slingert geen zwerfafval meer rond. Er staat nu namelijk op elk plein een vuilnisbak, dankzij een actieve leerlingenraad!
Vorig schooljaar hadden de leden van de leerlingenraad namelijk aangegeven graag vuilnisbakken op het schoolplein te willen hebben, zodat er minder zwerfafval op het plein zou komen. De leerlingen van groep 8 hebben een brief naar de gemeente geschreven waarin zij aangaven waarom zij graag een vuilnisbak op het plein willen. In de week van de Kinderboekenweek met als thema Gi-ga-groen is de vuilnisbak door gemeentewerkers geplaatst, heel toepasselijk!


De buurt in

De leerlingen van groep 8 willen echter niet alleen het eigen plein schoon, maar zijn afgelopen week ook de buurt ingetrokken om daar zwerfafval op te ruimen. Nadat ze op school een promo filmpje hadden gekeken van de App Helemaal Groen, waarop je kunt bijhouden waar je zwerfafval hebt geraapt, trokken ze de wijk in richting de Dumasweg. Er werd flink gezocht langs de straat en in de bosjes. En naast sigarettenpeuken, blikjes, snoeppapiertjes werden er ook vreemd afval gevonden zoals een babylepeltje en een tandenborstel. ‘Hoe kan je die nou buiten kwijtraken?’ vroegen ze zich af.

Natuurpark
De afgelopen week stonden er voor alle klassen activiteiten op het programma rond het groene Kinderboekenthema. Naast dat er in de klas lekker werd (voor)gelezen, bezochten leerlingen de bibliotheek en ontmoetten ze daar schrijfster en natuurliefhebber Tineke Honigh. Verder hadden de leerlingen een speurtocht bij Natuurpark De Kronenkamp. Aan de hand van foto’s moesten ze de weg vinden. De jongere kinderen gingen op zoek naar letters bij De Kronenkamp, met deze letters konden ze een zin maken. De allerjongsten gingen op zoek naar ‘bingo in de natuur’, gewapend met eierdoos moesten ze allerlei dingen zoeken: een veertje, een vruchtje, een bloem enz. Wie zijn doosje vol had, kon ‘Bingo!’ roepen. Ook was er voor hen een blotevoetenpad uitgezet.

De Gi-ga-groene Kinderboekenweek werd afgesloten met een Kinderboekenmarkt, zodat er weer heerlijk gelezen kan worden uit nieuwe boeken!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven