Op bezoek bij Sint en zijn vele pieten in Needs Sinterklaas Museum


NEEDE – Morgen is het alweer november en in de supermarkten kan je al vele verschillende soorten pepernoten vinden. Sint & Piet komen binnenkort ons landje weer bezoeken. En daarom kan je op 25 november tussen 17.00 – 20.00 uur op bezoek bij Sint en zijn vele pieten. (Vrije inloop)

Sint Museum
Wie bekend is in Neede weet dat aan de Borculoseweg 46a een prachtig Sinterklaasmuseum zit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er vele malen langs was gefietst maar het nog nooit van binnen had gezien. Ik kan u direct vertellen dat het een absolute aanrader is. Arie en Tineke Kornegoor zijn de enthousiaste eigenaren van dit knusse en waardevolle museum.


Sinterklaasbekers
Wanneer je het museum binnenstapt waan je je in Sinterklaasland. Alles staat in het teken van de goedheiligman en zijn trouwe helpers. Van een prachtig ouderwets speculaasmachine tot oude tijdschriften en alles daartussenin. De Sint & Piet verzameling is begonnen toen Arie Sinterklaas was en Tineke bedacht dat het leuk zou zijn als ze dan ook uit een Sint beker zouden drinken. De rij bekers waar het allemaal mee begonnen is staat keurig opgesteld op een plankje in het museum. De verzameling groeide dermate dat uiteindelijk is besloten om de oude garage af te breken om daar vervolgens een prachtige royale hobbyruimte op te bouwen. Vanaf dat moment was het Sint Museum geboren.


Bron van kennis
Wanneer Arie en Tineke thuis zijn is het museum open. Wel is het prettig als mensen van te voren even bellen om hun komst aan te kondigen. Al vele jaren bieden ze gratis en volledig vrijwillig een bron van kennis aan aan schoolkinderen, ouderen en andere geïnteresseerden. Over elk item in het museum weten beiden enthousiast te vertellen. Zijn hebben voor hun passie al verschillende landen buiten Nederland bezocht waaronder Engeland en Italië.

Heerlijk avondje
Op 25 november kan je gratis bij Sint en zijn vele pieten op bezoek. Buiten zal Klimpiet zijn kunsten laten zien op het touw dat Scouting Neede beschikbaar stelt. Het museum is uiteraard ook geopend waar u rustig kan rondkijken. Vervolgens kan je in de tuin kennismaken met Omapiet, Zangpiet en Fotopiet. Ook is er warme chocolademelk en bakt de Bakpiek heerlijke pepernoten. Alle ingrediënten voor een heerlijk avondje.

Blijf op de hoogte en volg Sinterklaasmuseum ‘Oh kom er eens kijken’ op Facebook.

Door Stefanie Kruizinga

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven