Zeventig meter hoog reuzenrad siert skyline van Neede


NEEDE – Een zeventig meter hoog reuzenrad siert sinds begin deze maand de skyline van Neede. Het is het grootste bouwwerk ooit voor attractiebouwer KMG Rides uit het Berkellandse dorp en volgens het bedrijf zelfs het allergrootste transportabele rad ter wereld.”Het idee is tot stand gekomen in de coronaperiode”, vertelt Amy Kroon van KMG Rides. “Kermissen waren gesloten en een reuzenrad staat vaak op een grotere locatie in een grotere stad, denk aan de London Eye, en die mochten wel open. Zodoende zijn we met het idee bezig gegaan.” Het gevaarte wordt niet gebruikt als reuzenrad op een kermis. Het wordt namelijk een restaurant in Enschede. “In eerste instantie zijn we zelf met het rad begonnen en na een tijdje hebben we de mensen van Het Smakenrad ontmoet”, aldus Kroon. Het Smakenrad heeft al eerder een reuzenrad omgetoverd tot kleine restaurantjes en doet dat nu weer. “Je bestelt van tevoren eten en dan kun je, nu dus op zeventig meter hoogte, genieten van eten en drinken”, legt Kroon uit.

Het nieuwe reuzenrad is bijna klaar en gaat, na een flinke verhuizing, naar verwachting in december open voor klanten in de Overijsselse plaats. Tot die tijd trekt het in Neede nog veel bekijks. “Mensen stoppen hier met de auto en vragen soms of ze dichterbij mogen komen om foto’s te maken”, vertelt Kroon. “Verderop, bij de molen en de kerk, is het rad ook heel goed te zien van een afstand.” Vooral ’s avonds als de verlichting van het reuzenrad aangaat, komen veel mensen kijken.

‘Sky is the limit’
Hoewel dit tot nu toe het grootste en hoogste project ooit is voor KMG Rides, denken ze niet dat dit de top is. “Het kan altijd hoger en sneller”, geeft Kroon aan, die ambitieus is. “The sky is the limit.” Onder dat motto hoopt Kroon in de toekomst nog meer grote bouwwerken te realiseren in Neede: “Als iemand met een gek idee komt, dan kunnen we er altijd naar kijken.”

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven