Bijzondere Walzheimer avond speciaal voor iedereen met een vorm van dementie en hun naasten


NEEDE – Het Alzheimer Trefpunt Berkelland sluit het jaar af met een bijzondere avond met dans en muziek, speciaal voor mensen met dementie en hun naasten. Tijdens dit Trefpunt zal vooral ‘samen lekker dansen en bewegen’ centraal staan, maar ook zal er aandacht besteed worden aan het belang van dansen en muziek voor de motoriek, het emotioneel welzijn en de sociale verbondenheid. Het zijn factoren waarvan onderzocht en bewezen is dat ze belangrijk zijn voor het welzijn van mensen in het algemeen en voor mensen met een vorm van dementie in het bijzonder. Daarnaast kunt u deze avond met lotgenoten in contact en in gesprek komen, en ervaringen en verhalen uitwisselen.

Danskracht
De avond wordt begeleid door Audrey Veldkamp van Danskracht, gediplomeerd FDO-danslerares en psychomotorisch therapeut. Ook als u niet mee kunt of wil dansen maar deze gezellige avond wel wilt bijwonen, bent u natuurlijk van harte welkom! Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. In Berkelland vindt het Trefpunt plaats elke tweede dinsdag van de maand in Neede.
De toegang is altijd gratis, evenals de koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen met een vorm van dementie zelf.

Locatie: Activiteitencentrum De Meijer
Hessenweg 2, 7261 WN Neede
Aanvang: 19.30 uur
Zaal open om: 19.00 uur

Toegang gratis

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven