Delegatie gemeenteraad bezoekt Twence in Hengelo

BERKELLAND – Op uitnodiging van Twence bezocht een ruime delegatie van de Berkellandse gemeenteraad begin deze maand het afvalverwerkingsbedrijf in Hengelo. Een term die de lading allang niet meer dekt, want Twence doet inmiddels veel meer dan alleen afval verwerken.

Raadsleden kregen in een bus een rondleiding op het terrein van Twence waar zij zagen hoe Twence het huishoudelijk afval van onder andere de gemeente Berkelland verwerkt tot nieuwe grondstoffen en energie. Daarnaast heeft Twence een eigen zonnepark, verwerken ze mest tot energie en wordt de restwarmte van het bedrijf gebruikt voor het warmtenet van Enschede. Door deze ontwikkelingen is Twence niet alleen een afvalverwerker, maar ook een belangrijke energieproducent in de regio geworden.

14 gemeenten
De gemeente Berkelland is samen met 14 Twentse gemeenten aandeelhouder van Twence en draagt met hun werk voor 2,8% bij aan de hernieuwbare energie in Berkelland. De komende raadsperiode wordt het afvalbeleid in Berkelland opnieuw tegen het licht gehouden en zal de raad hierover een besluit moeten nemen. Dit werkbezoek heeft de raadsleden in ieder geval weer nieuwe inspiratie en inzicht gegeven in het afvaldossier.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven