Klassiek geschoolde musici verloren hun hart aan volksmuziek van de Balkan

RUURLO – zaterdag 10 december verwelkomt KunstKring Ruurlo in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo Trio BachTaloh. Een zigeunertrio waarvan de naam precies uitdrukt waar deze muziek over gaat: geluk, liefde, verdriet en melodieën die recht uit het hart komen. Het optreden begint om 20.00 uur. De groep is ontstaan uit een hechte vriendschap tussen drie musici. Ieder van hen heeft een klassieke conservatorium-achtergrond én een grote voorliefde voor de volksmuziek uit de Oost-Europese landen.

De musici
Binnen hun disciplines heeft elk van de heren een reputatie hoog te houden. Noa Eyl (viool) wordt soms wel de Nederlandse zigeuner genoemd. Hij treedt regelmatig op met de groten van de zigeunermuziek, onder wie de Hongaarse grootmeester Lajos Padar. Noa’s twee – van origine – Roemeense collega’s: Gabriël Barbalau en Dani Luca studeerden beiden aan Nederlandse conservatoria. Gabriël is virtuoos op contrabas en Dani op cimbalon. Dani bespeelt daarnaast ook nog de piano. Alle drie de musici zijn oude bekenden van de KunstKring. Ze speelden bij enkele Kasteeltuinconcerten en in het Kulturhus. Het publiek was telkens zeer enthousiast over hun hartstochtelijke en zeer bekwame spel. De reden waarom we hen heel graag terugzien. Trio BachTaloh speelt een programma met originele arrangementen van volksmuziek uit de Balkan in combinatie met klassieke composities die zijn geïnspireerd op volksmuziek. Er staat ons een hete muzikale avond te wachten.

Gratis toegang voor jeugd tot 18 jaar
Volwassenen én kinderen zijn van harte welkom bij dit concert. Kaarten à € 21,50 zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/muziek en aan de kassa (pinapparaat aanwezig). Voor de jeugd tot 18 jaar is de toegang gratis.

Foto Marco Borggreve

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven