Koffie, een praatje, gezelligheid: kom naar de inloopmomenten- en initiatieven in Eibergen


BERKELLAND – Koffiedrinken met dorpsgenoten, nieuwe buurtgenoten ontmoeten. Onder de mensen zijn doet je goed! In Berkelland zijn veel wekelijkse inloopmomenten- en initiatieven. Voor een kopje koffie, een praatje of een plek waar je jouw verhaal kwijt kunt. Ontdek welke inloop bij jou past en kom langs: je bent van harte welkom! Deze keer: de inloopmomenten- en initiatieven in Eibergen.
 

De Huve
De Huve Eibergen is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur is er koffie-inloop. Elke tweede dinsdag van de maand kun je van 12.00 tot 13.00 uur voor € 5 mee lunchen. Of kom naar de seniorensoos op de vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. Hou je van breien? Dan is het misschien leuk om aan te schuiven in De Honing op de donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.
 
Weggeefwinkel
Aan de J.W. Hagemanstraat 22 zit de Weggeefwinkel Eibergen Een winkel en ontmoetingsplek in één, gerund door vrijwilligers. Je kunt er ook workshops volgen, zoals naailes, bloemstukjes of kaarten maken. De weggeefwinkel is geopend op dinsdag 10.00 tot 13.00 uur en woensdag, vrijdag en zaterdag 13.00 tot 17.00 uur.
 
Dorpskamer
In de bibliotheek vind je de Dorpskamer Berkelland. Een plek waar je zo kunt aanschuiven voor koffie en een praatje. De gastvrouwen van de Dorpskamer organiseren samen met de deelnemers allerlei activiteiten. Iedere vierde dinsdag van de maand kun je voor € 4,- om 11.30 uur aanschuiven voor een warme maaltijd. De Dorpskamer is geopend op maandag 13.00 tot 16.00 uur, woensdag 9.00 tot 16.00 uur en vrijdag 9.00 tot 12.00 uur.
 
Bibliotheek
De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert zelf ook tal van activiteiten. Bijvoorbeeld Boekjes en Babbels, een voorleesuurtje voor baby’s/peuters en hun ouders. Boekjes en Babbels is vaak op de woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. Ook leuk: de boekenproeverij, een bijeenkomst waarin je met elkaar boeken bespreekt. Kijk voor de actuele data op oostachterhoek.op-shop.nl.
 
Jimmy’s
Kanoën, silent disco, activiteiten voor jonge mantelzorgers, een plek om huiswerk te maken of om even niets te moeten: dat is Jimmy’s Berkelland. Jongeren uit Berkelland kunnen er terecht en organiseren vanuit de Jimmy’s zelf van alles. Nieuwsgierig geworden? Kom langs in de kelder van ’t Spieker. Jimmy’s Eibergen is geopend op de dinsdag en donderdag tussen 14.00 en 20.00 uur.
 
Op www.berkellandwijzer.nl vind je meer mogelijkheden om elkaar in Berkelland te ontmoeten. Of neem contact op met een medewerker welzijn en stuur een e-mail: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven