Kruidenhof te Mallum is genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2022

EIBERGEN – Ik weet het nog goed, ruim drie, misschien wel vier jaar geleden ben ik samen met mijn moeder naar Het Kruidenhof gegaan. We zijn beiden grote tuinliefhebbers en ik woonde toen nog niet zo heel lang in Neede. Dus toen ik het bordje een keer langs de weg zag staan wist ik dat ik daar naar toe wilde.

Door Stefanie Kruizinga

Genieten
We werden niet teleurgesteld. Wat een prachtig omgeving en wat een weelde aan kleuren en geuren. Absoluut genieten was het. Toen al! Maar het is veel meer dan alleen maar een tuin. Gedreven (60!) vrijwilligers zijn de afgelopen twee jaar hard aan het werk geweest om het nog mooier en voor een nog breder publiek aantrekkelijk te maken.


Spelen & Leren
In de noordelijke dorpsrandzone van Eibergen is de Kruidenhof aangelegd en ingericht. Het ligt op een markante plek bij de Mallumse Molen, een onderslagwatermolen aan de Berkel. Het is een groene plek geworden voor spelen, leren en ontmoeten in Marke Mallem.” Zo schrijft Peter van Heek, (vrijwilligers en voormalig directeur van Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen in Gelderland) Van Heek vervolgt: “De tuin is breder toegankelijk gemaakt voor activiteiten voor een jongere doelgroep. Er zijn nieuwe elementen toegevoegd: een leessilo -een oude voedersilo van een agrarisch bedrijf uit Rekken en beschilderd door Janet Timmerije uit Eibergen,- een klein amfitheater met podium en overkapping met een doek voor schaduw en tegen regen, een natuurspeelplek en tevens uitzichtoren, en een zonnewijzer in de vijver.”


Trekpleister
Het Kruidenhof is een absolute nog grotere trekpleister voor toeristen geworden. De ontmoetingsruimte is omgeturnd tot een multifunctionele ruimte dat gehuurd kan worden door bedrijven en organisaties. De eerste trouwerij in het amfitheater is inmiddels een feit! Het gehele terrein en de prachtige wandelroutes in de directe omgevingen zijn allemaal rollator en rolstoel vriendelijk.

Stemmen
Deze plek verdient uw stem! Stemmen doet u via deze link
Check ook de website van de Kruidenhof te Mallum kruidenhof-te-mallum.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven