Massale opkomst Sinterklaas intocht Neede

NEEDE – Op de Facebookpagina ‘Sinterklaas intocht Neede’ werd geschreven dat om half 3 s middags de zoektocht naar Sinterklaas zou starten. We konden ons verzamelen op het Vlearmoesplein. Massaal werd daar gehoor aangegeven.

Onder leiding van Burgervader Joost van Oostrum en allerlei geweldig uitziende Pieten zochten we met een gigantische groep ouders met hun kinderen naar Sint. Het dweilorkest ‘Vlot Zat’ uit Rietmolen zorgde voor de vrolijke en swingende sfeer.

Gevonden
De zoektocht leidde ons naar de Spilbroekhal dat was ingericht als een waar Pieten Trainingscentrum met oa touwklimmen, springkussen en matten waar kindjes hun acrobatische kunsten konden laten zien.
Na het zingen van een aantal ouderwetse Sinterklaasliedjes liet de Goedheiligman zich zien. De kindjes konden handjes schudden en hun tekeningen aan Kado of Skatepiet geven.

Slaapkamer
Vermoedelijk is de Sint ontzettend moe na zo’n drukke dag als vandaag. Maar gelukkig is zijn bedje al mooi opgemaakt voor de nacht in de Smederieje waar zijn slaapkamer is ingericht. De komende weken is de Smederieje op de woensdagmiddag en enkele zater-en/of zondagmiddag geopend. Op deze dagen worden heerlijke kniepertjes gebakken die dan ook te koop zijn.

Sinten en zijn vele Pieten
Vrijdag 25 november is er een ontzettend gezellig en leuk Pietenspektakel in het Sinterklaasmuseum aan de Borculoseweg 46a te Neede.
Vervolgens kunt u een kijkje nemen in de slaapkamer van de Goedheiligman in de Smederieje aan de Borculoseweg 4.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Massale opkomst Sinterklaas intocht Neede”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven