Oekraïne-boom in Vrijheidsbos Geesteren

GEESTEREN – Op vrijdag 25 november is er een Oekraïne-boom geplant in het bos van stichting Vrijheidsbos Geesteren. Oekraïense vluchtelingen en hun kinderen waren uitgenodigd om deze boom samen te planten met leerlingen van groep 7 en 8 van obs De Keikamp uit Geesteren.  

Vrijheid is broos en niet vanzelfsprekend. Sinds februari vallen er dagelijks doden door het oorlogsgeweld in Oekraïne. En zijn veel vluchtelingen, waaronder veel kinderen hier in onze eigen omgevingvan Berkelland. De Oekraïne-boom is een levend monument voor de slachtoffers van deze oorlog. Op deze symbolische manier wil men aandacht geven aan Vrijheid. Door het samen planten van deze boom willen we “Geloof, Hoop en Liefde” naar elkaar uitstralen.  

Op de website www.vrijheidsbosgeesteren.nl staat meer informatie.

Foto’s: Rien Westrum

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven