Oosterlicht ‘op waakvlam’ tijdens feestdagen wegens energiecrisis

BERKELLAND – Het Oosterlicht wordt dit jaar rond de feestdagen alleen in Terborg ontstoken via een energiezuinige LED verlichting. In eerste instantie wilde de organisatie het initiatief toch op grote schaal op meerdere locaties in de Achterhoek door laten gaan, maar van dat besluit komen ze nu terug.

“Hoe kun je verantwoorden dat de grote lampen, die flink wat(t) energie gebruiken, overal schijnen terwijl we weten dat veel mensen het moeilijk hebben en soms de energierekening amper kunnen betalen?”, laat de organisatie weten. “Daarom is het besluit genomen het Oosterlicht alleen in Terborg aan te zetten, via energiezuinige LED verlichting, voor een fractie van het normale stroomverbruik.” De organisatie gaat in alle plaatsen waar normaal gesproken het Oosterlicht schijnt kaarsen aanbieden onder het motto: Geef het Oosterlicht door! “De gedachte hierachter is dat het meer dan ooit belangrijk is om het leven van onze naasten te verlichten, om te zien naar elkaar en hoopvol te blijven kijken naar de toekomst.”

Ondanks het terugschakelen van de editie van dit jaar kijkt de organisatie al vooruit naar volgend jaar. “We vinden het ieder jaar belangrijk om de boodschap duurzaam uit te dragen”, aldus de initiatiefnemers. “Daarom investeren we in nieuwe, energiezuinige lampen met een laag stroomverbruik.”

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven