Rob Aaldering ziet trend “Tuin wordt steeds meer verlengde van de woning”


BORCULO – Rob Aaldering (33) is geboren en getogen in Zelhem, maar sinds een jaar of tien woonachtig in Borculo. Vandaar uit startte hij in 2014 zijn eigen hoveniersbedrijf onder de naam ‘Hoveniersbedrijf Aaldering’. Rob was tot die tijd loonwerker geweest en was vooral te vinden op de shovel en de kraan. Het werk bij de loonwerker waar hij werkte werd echter minder en zo kwam de dag dat Rob zonder werk zat. Lang zat hij niet bij de pakken neer, een KvK inschrijving werd geregeld en vanaf dat moment was Rob zelfstandige.


Jong geleerd

Een vreemde stap was het niet, Rob zijn vader was namelijk in het verleden zelfstandig hovenier. De jonge Rob kreeg het vak dus min of meer met de pap lepel ingegoten. Vader Aaldering werd later leraar, maar Rob bleef altijd een zwak houden voor het hoveniersvak. “Het werk als loonwerker was prima hoor, maar toch miste ik het kleinschalige. Als hovenier heb ik meer direct contact met mijn klanten. Dat is iets wat heel erg bij mij past”. Zegt Rob. Het aanleggen van tuinen is voor Rob de hoofdmoot. Het plaatsen van schuttingen kan je gerust zijn specialiteit noemen. “Uiteraard doe ik ook tuinonderhoud hoor, bij zo’n 15 adressen doe ik het jaarlijkse onderhoud en maak ik de tuin winterklaar”.

Corona omzet
Tijdens de corona periode investeerde mensen veel in een mooie tuin. Rob merkte dat zeker ook “Als ik ergens was om een schutting te plaatsen dan kwam zo de opdracht voor een overkapping er bij en om het dan maar helemaal af te maken ook de bestrating. Het was duidelijk merkbaar dat mensen minder uitgaven aan etentjes en vakanties. Inmiddels moet ik wel zeggen dat mensen wat voorzichtiger worden, de onzekerheden die op dit moment leven zijn voor veel mensen reden toch even rustig aan te doen”.


Grote regio

Rob is actief in een grote regio, hij werkt niet alleen in de omgeving van Borculo, maar is ook veel in Doetinchem en omstreken te vinden. “Hier heb ik op school gezeten en daar ken ik nog veel mensen”. Zo kwam het voor dat Rob bij twee bekenden de schutting mocht plaatsen bij hun nieuwbouwhuis. Binnen de kortste keren wilden ook de buren een schutting. “Zo heb ik op dit nieuwbouwplan 10 schuttingen kunnen plaatsen”. Rob geeft aan dat hij alle klussen in de regio tussen Enschede en Nijmegen aanneemt. “Ik werk veel samen met ZZP’ers, op deze manier kan ik dergelijke klussen aan. Voor het eerst sinds het bestaan van mijn bedrijf krijg ik binnenkort een personeelslid. Dit is gewoon nodig om de verdere groei te kunnen doorzetten”.

Ontwikkelingen
Rob ziet veel ontwikkelingen in de tuin. “De tuin wordt steeds meer een verlengde van de woning. Daardoor zie je dat de tuin steeds meer gaat leven”. Een mooie ontwikkeling vindt Rob dat er steeds meer verlichting in de tuin wordt geplaatst. “Zeker met de opkomst van de LED verlichting zijn daar mooie mogelijkheden mee. Zo kun je veel verschillende kleuren verlichting in de tuin aanbrengen welke met de telefoon is te bedienen”.

Klaar voor de toekomst
Rob is helemaal klaar voor de toekomst. Met zijn ruime ervaring en creatieve ideeën kan Rob van elke tuin een droom tuin maken. Hij is volledig zelfvoorzienend, alle gereedschappen staan bij hem in de loods. Tevens is Rob in het bezit van een shovel en een mini-kraan waardoor hij ook het grotere grondverzet werk kan doen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven