Robotkassa’s van de toekomst in BIEBlab Ruurlo en Borculo


BERKELLAND – Op woensdag 7 (Ruurlo) en woensdag 14 november (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van robotkassa’s. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Robotkassa’s van de toekomst
Hoe kun je een computer trainen om verschillende producten te kunnen onderscheiden? In deze workshop ga je zelf een machine learning model trainen. Hiervoor verzamel je voorbeelden: de data. Na de workshop weet je computer wat een kiwi is, en jij weet hoe je een computer moet trainen. Handig voor de robotkassa in de toekomst!

BIEBlab in vier vestigingen
Werden de BIEBlab-activiteiten vorige seizoenen georganiseerd in Eibergen en Ruurlo, nu komt ook Borculo erbij. In Ruurlo en Lichtenvoorde kun je twee keer per maand terecht, in Borculo en Eibergen één keer per maand. De activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met Culturije.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven