Sinterklaas kiest voor de Smederieje als slaapplek in Neede


NEEDE – Komende zaterdag (12 nov) komt Sint samen met zijn Pieten in Neede. Super spannend natuurlijk! Vanaf 11 uur is de Smederieje- de plek waar Sint de komende tijd verblijft- geopend en begint het bakken van de heerlijke kniepertjes.

 

Pakjeskamer
De Smederieje is van de Historische Kring Neede. Het prachtige nostalgische pand is sfeervol ingericht als slaapplek voor de goedheiligman. Ook is er een speciale pakjeskamer te vinden in het pand. De vitrines zijn smaakvol ingericht met oude Sinterklaasspullen.

Energiezuinig
Sinterklaas heeft speciaal voor de Smederieje gekozen. Hij was op zoek was naar een energiezuinige ruimte, en omdat hier nog een schoorsteen in zit en er met kolen en hout gestookt kan worden was dit de ideale plek voor de Sint om de komende periode te vertoeven.

25 november
Wanneer je op 25 nov bij Sint en zijn vele Pieten op bezoek gaat in het Sinterklaas Museum kan je daarna doorlopen naar de Smederieje en een kijkje nemen in de slaapkamer van Sint. Daarnaast wordt er ook nog een oude film getoond van een intocht uit het verleden. “Oooh kom er eens kijken!”

Locaties
Smederieje: Borculoseweg 4, 7161 HA Neede (12 nov geopend vanaf 11 uur)
Sinterklaas Museum: Borculoseweg 46a, 7161 HB Neede(25 nov 17.00- 20.00)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven