Toneelvereniging De Eendracht benoemd Mina Reurink tot erelid


GELSELAAR – Mina Reurink mag sinds vanaf nu erelid van Toneelvereniging De Eendracht noemen. Zaterdagavond, voorafgaand aan de eerste uitvoering van het stuk ‘M’n stekjes, m’n plantjes’, riep voorzitter Niek Geerdink Mina Reurink van achter de coulissen naar voren. Voor een bomvolle zaal Florijn in Gelselaar verraste hij Mina. “Je bent een groot en belangrijk lid van onze vereniging”.

50 jaar lid
Mina Reurink is inmiddels 50 jaar lid van De Eendracht. In de afgelopen decennia speelde ze mee in vele stukken, zo af en toe staat ze ook nu nog op de planken. Echter heeft ze zich de laatste jaren vaak toegelegd op de rol als souffleuse en regie assistente. Juist zaterdagavond debuteerde Mina als regisseuse. Zelf was, de in Gelselaar geboren en getogen, Mina blij verrast en zelfs een beetje emotioneel. “Ik doe het met heel veel plezier en als jullie me zat zijn dan geef je mij maar aan dat het tijd wordt voor mijn pensioen”. Zover is het echter nog lang niet aldus voorzitter Geerdink.

Volle zaal
Na de benoeming van Mina Reurink tot erelid ging De Eendracht eindelijk weer de planken op. Drie jaar had men moeten wachten, maar met het stuk “M’n stekjes, m’n plantjes”, maakte de Gelselaarse toneelvereniging een daverende comeback. Zaal Florijn was tot de laatste stoel aan gevuld. Dat toneelspelen in Gelselaar volop leeft bleek ook maar weer eens uit het feit dat er een tweetal debutaten op het toneel stonden. Sanne Meijerink speelde nooit eerder toneel, voor haar was het dus een echte vuurdoop. Evelien Sobering speelde al vele keren mee aan het jeugdtoneel van De Eendracht, maar mocht gisteren aan opwachting maken bij het “grote” toneel. Beide dames speelden verdienstelijk. Net als alle andere spelers en natuurlijk het debuterende regie duo Mina Reurink met haar assistente Magdalena Marijt. 

Volgende week
De Eendracht brengt het zelfde stuk nog tweemaal op de planken. Komende zaterdag, 12 november, zal men om 14.30 uur en 20.00 uur nogmaals ‘M’n Stekjes, m’n plantjes’ over het hilarische wel en wee van de familie Vlokkie opvoeren. Kaarten a 7 euro per stuk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café Florijn. Men kan telefonisch reserveren via 0545-481283. Kaarten aan de kassa op de dag zelf kosten 8 euro. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven