Wil gemeente Berkelland burgerinitiatieven wel echt stimuleren?


NEEDE – Zaterdag 12 november stond er een mooi bericht op de Facebookpagina van Gemeente Berkelland. Want op 21 november is er een ‘Bijeenkomst voor lokale initiatieven die inwoners met financiële zorgen helpen.’ Prachtig zou je zo zeggen, wat fijn dat Gemeente Berkelland zowel de initiatiefnemers en zijn bewoners (onder)steunt. Toch blijkt uit de praktijk wat anders.

Emotionele post
Sandra, beter bekend als Sandra’s Buurtpunt, runt al geruime tijd een pickup point waar iedereen zijn pakketjes voor oa DHL, Homerr & DPD kan ophalen. “In april is er door een buurman een melding bij de gemeente gedaan over een illegaal bedrijf. Destijds is er iemand geweest van bouw- en woningtoezicht. Die heeft foto’s gemaakt, mijn werk aangehoord en dat was het. Hij vertelde dat je maar zoveel % van je woning mag gebruiken voor iets van een bedrijfje. Hij zei ook dat ze ook niet helemaal goed weten wat ze moeten met al die mensen die een webshop in hun woning hebben. Ik heb alleen maar mijn schuur, dus ik dacht…het zal wel.” Zo vertelt Sandra in een geëmotioneerde post op haar Facebook.

Vragen
Raadslid Bouke Winters (BBB Berkelland) pikt dit verhaal op en besluit vragen te stellen. Hem wordt verteld dat, omdat er een officiële klacht is ingediend ze er iets mee moeten. Zo vindt er een legalisatie onderzoek plaats en wordt uiteindelijk geconcludeerd dat er een omgevingsvergunning moet zijn. En die is er niet. En die komt er niet. De Gemeente werkt hier niet aan mee. Punt. Ook Winters loopt tegen een muur van onbegrip op.

Anonieme klacht
De klacht die is ingediend had te maken met de overlast van de busjes die door de wijk heen rijden. Busjes die er sowieso rijden of het Pick up Point er nu wel of niet is. Vervolgens organiseert Sandra een ruil tafel met oa gratis menstruatie producten. Dit is te vergelijken met de buurt kastjes die Gemeente Berkelland zo promoot. Door de vele aanloop is Sandra daar ook mee gestopt omdat ze niet nog meer problemen wil veroorzaken. Toch schuurt het dat er voor het ene wel een vergunning dient afgegeven te worden en voor het andere niet. Daarnaast is het zuur dat door één anonieme klacht, een hard en eerlijk werkend mens haar inkomen vanaf 2 januari misloopt.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Wil gemeente Berkelland burgerinitiatieven wel echt stimuleren?”

  1. Typisch weer zo’n ‘domrechtsekerkspagaat’ want dit goede initiatief van Sandra helpt mensen uit de shit, zodat ze weer een beetje meedraaien in de samenlevig en dat scheelt GELD.

  2. Nutteloos van zo gemeente .kijk naar oplossingen. Dan doe je iets goed voor je burgers . En dan hebben we ook wat aan een gemeente bestuur

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven