Winterdag en natuurwandeling op 11 december bij de Lebbenbrugge

BORCULO – Op zondag 11 december wordt er bij museum de Lebbenbrugge een sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oud-Hollandse ambachten als houtdraaien, rietvlechten, weven en spinnen, midwinterhoornblazers en andere handwerkambachten. Op het terrein zijn kerststukjes en wenskaarten te koop. Ook kun je genieten van oliebollen, gluhwein, warme chocolademelk, knieperkes en heerlijk krentenbrood, ambachtelijk gebakken in de houtgestookte oven. Er wordt haring en makreel gerookt op een ambachtelijke wijze.

Op het terrein branden vuurkorven, blazen de midwinterhoornblazers hun traditionele drietonen en in het museum zelf kunt u luisteren naar een mooi historisch kerst- en winterverhaal. Voor deze wintermiddag bent u welkom vanaf 13.00 uur.

Om 11.00 uur start er ook een wandeling door het natuurgebied het Stelkampsveld. Deze wandeling wordt begeleid door een IVN-gids die je meeneemt op een mooie route en bijzonderheden zal vertellen over dit prachtige gebied.

Midwinterdag:
Zondag 11 dec. van 13.00 tot 17.00 uur
toegang: gratis

Start wandeling met een IVN- gids: 11.00 uur.
Locatie: museum de Lebbenbrugge, Lebbenbrugdijk 25, Borculo
aanmelden voor de wandeling: via [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven