College staat positief tegenover principeverzoek bouw 26 woonzorgeenheden in en bij villa La Tour in Neede


NEEDE – Promako Ontwikkeling BV wil voor Eminent Wonen & Zorg in Villa La Tour aan de Stationsweg 13 in Neede 26 woonzorgeenheden, 4 gemeenschappelijke woonkamers en een dagbestedingsruimte bouwen. Om dit mogelijk te maken wordt de bestaande villa verbouwd en komt er aan de achterzijde een nieuwe aanbouw.

Ouderen
Het initiatief van Eminent Wonen & Zorg, voldoet aan de gestelde eisen voor woon-zorg initiatieven en is een goede toevoeging aan het aanbod van woonzorg voor ouderen. Wethouder Arjen van Gijssel: “Met de bouw van woonzorgeenheden in deze fraaie monumentale villa uit 1890 en op deze bijzondere locatie nabij de kern van Neede, wordt voorzien in een behoefte van ouderen. We vragen als college hierbij specifiek aandacht voor goede afspraken met huisartsen.”

Vervolg
Er kunnen nu voorbereidingen worden getroffen voor uitvoering van het plan. Gemaakte afspraken, rechten en plichten zullen worden vastgelegd in een overeenkomst met de gemeente. Er volgt nog een bestemmingsplanprocedure, daarna kan er daadwerkelijk worden gebouwd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven