D’n Esch grote winnaar basketbal toernooi voor basisscholen Eibergen


EIBERGEN – Maar liefst 130 deelnemende kinderen en minstens een even groot aantal klasgenoten en familieleden op de tribune zorgden woensdagmiddag voor een orgie aan geluid in de Pickerhal in Eibergen. In totaal 17 teams van de 4 basisscholen in Eibergen hadden zich aangemeld om aan dit traditionele toernooi op de 2e woensdag van december deel te nemen.

Problemen
Bij de organisatie van het toernooi rezen de nodige problemen met betrekking tot het aantal hulpkrachten. Uiteindelijk was het vooral dankzij de hulp vanuit de Assink-vestigingen in Haaksbergen en Eibergen mogelijk om toch voldoende scheidrechters en tellers op de been te krijgen. De basketball-technische hulp kwam van een aantal ervaren Picker Reds-leden en vanuit de Sport Federatie Berkelland.

Acht teams
De teams waren verdeeld over een poule met mixteams met kinderen uit de groepen 5 en 6; een poule met jongensteams uit de groepen 7 en 8; en een poule met mixteams uit diezelfde groepen 7 en 8. De kinderen uit groep 5/6 speelden 6 wedstrijden van 14 minuten. Maar van enige vermoeidheid was nog niets te bespeuren: ze bleven gaan. Het team van Op d’n Esch 6 bleef hier ongeslagen en werd zo kampioen van Eibergen 2022. Alleen tegen Sterrenpalet 6A werd gelijkgespeeld. Bij de jongens uit groep 7/8 won het team van Op d’n Esch 8B alle wedstrijden; en werd dus ook overduidelijk kampioen van Eibergen 2022. Bij de mix-teams groep 7/8 liet de ontknoping lang op zich wachten. De finale tussen Sterrenpalet 8A1 en Op d’n Esch 7 eindigde gelijk: 8-8 zodat er vrije worpen nodig waren om tot een winnaar te komen. Nadat elke team 3 vrije worpen had genomen was de stand 2-2. De 5e vrije worp werd gemaakt door Op d’n Esch, waarna Sterrenpalet mis schoot, en Op d’n Esch 7 kampioen van Eibergen 2022 was.

Bekers
Bij de prijsuitreiking was er veel applaus voor de winnaars met hun fraaie rood-gouden bekers, maar ook voor de verliezers, en vooral voor alle vrijwilligers zonder welke deze basketball middag niet mogelijk was geweest. Alle deelnemende kinderen zijn van harte welkom op de basketballtraining van de Picker Reds tot en met 11 jaar op woensdag van 17:00 tot 18:30 in de Pickerhal: Kom het eens een paar weken gratis proberen.

De uitslagen op een rijtje: Groep 5/6 Mixteams:
1. Op d’n Esch 6

2. Sterrenpalet 6A

3. Sterrenpalet 6B

Groep 7/8 Jongens:
1. Op d’n Esch 8B

2. Op d’n Esch 8A

3. Menno ter Braak 8A

Groep 7/8 Mixteams:
1. Op d’n Esch 7

2. Sterrenpalet 8A1

3. Sterrenpalet 7/8B

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven