Eibergse Marie-Laure Pit gaat 100km schaatsen voor KIKA


EIBERGEN – De 23 jarige Marie-Laure Pit(founder & strateeg TUQR – lees hier meer) heeft dit jaar een prachtig nieuw doel op het programma, namelijk; schaatsen voor KIKA!

It giet oan
“It giet oan!” Roept Pit enthousiast. Op 27 januari schaatst ze de Alternatieve Elfstedentocht voor Kika. “Dat is nogal een uitdaging, want de laatste keer dat ik met knikkende knieën op schaatsen heb gestaan kan ik mij niet heugen. Inmiddels volg ik fanatiek schaatsles en de progressie geeft vertrouwen”. Zo vertelt ze.


KIKA
Voorafgaand aan de marathon wil ze zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen voor KiKa; een organisatie die mij erg aan het hart gaat! Op de vraag waarom ze voor KIKA heeft gekozen vertelt ze: “Helaas kent iedereen wel iemand die kanker heeft (gehad). Ook ik heb meerdere dierbaren verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik vind het belangrijk om naast ondernemend ook maatschappelijk verantwoord bezig te zijn en mijn bijdrage te leveren. Maar dat wilde ik wel op mijn eigen manier doen: door iets te doen wat ik (nog) niet kan. Toen ik met vriendinnen op het terras zat, hadden we al gauw bedacht wat dat moest zijn: schaatsen. De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee sluit perfect bij mijn wens aan. Ik kan geld ophalen voor het goede doel en daag mijzelf uit om tot het uiterste te gaan. Zo gezegd, zo gedaan; een week later stond ik al te wankelen op een paar Noren.”

100 kilometer
De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee vindt plaats in Oostenrijk. Het is het grootste jaarlijkse schaatsevenement op natuurijs. Het evenement vindt altijd plaats in de laatste weken van januari of begin februari. Het evenement trekt elke keer ruim 4000 schaatsliefhebbers naar Oostenrijk. Marie- Laure schaatst de Weissensee Prestatietocht van 100 kilometer

 

Sponsoren en volgen
Je kan Marie- Laure sponsoren via: www.schaatsvoorkika.nl

Wil je live meekijken tijdens de barre tocht? Dat kan via deze link: www.weissensee.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven