Eibergse Vanessa, eigenaresse praktijk De Rode Beukelaer, brengt boek uit


EIBERGEN – Afgelopen november is het boek van Vanessa Teerink – te Luke “Beukennootjes” uitgekomen. Daarnaast is deze Eibergse eigenaresse van de praktijk ‘De Rode Beukelaer’. Zowel de naam van het boek en de praktijk prikkelen, dus hoog tijd voor wat vragen.

Tekst Stefanie Kruizinga
Foto’s Femke Winkelhorst

Jouw boek “Beukennootjes” is afgelopen november uitgekomen. Kan je vertellen waar het over gaat?
“Al op jonge leeftijd werd ik mij bewust van mijn helder zien, voelen en weten. Ik ging ervan uit dat ieder mens die dingen zag en voelde. Mijn openheid in mijn heldere kijk werd als lastig omschreven, men zag mij als”gevoelig” persoon. Dat ik de emoties, pijn en verdriet van andere mensen zag en voelde, was niet te begrijpen voor de mensen in mijn omgeving. In dit boek deel ik korte verhalen over mijn ervaringen in het leven vanaf mijn jeugd tot aan nu. Daarnaast deel ik enkele verhalen uit mijn praktijk. Ik vertel over mijn bewustwordingsproces naar mijn werk als Intuïtief therapeut -Inzicht & bewustzijnscoach.”

Je praktijk heet De Rode Beukelaer; Voor wat precies kunnen mensen jouw praktijk bezoeken?
“Wat misschien wel leuk is om te vertellen, is dat ik lang heb gezocht naar een mooie naam voor mijn praktijk. In 1e instantie was mijn naam ook PUUR IK maar bij het zoeken van mijn naam op internet kwamen er al verschillende PUUR bedrijven naar voren. De Rode Beukelaer kwam in me op toen ik met een vriendin wandelde in een natuurgebied met prachtige beuken waaronder een rode beuk. De stam, de statige boom straalde zoveel kracht uit dat ik voelde;” Dat wordt hem!” De rode Beuk en om het dan nog mooier te maken, De Rode Beukelaer, uniek en bij het intypen op internet kwam alleen mijn naam naar voren. Mijn symbool van de praktijk is ook een beuk met een lieveheersbeestje.”

“Maar om terug te komen op jouw vraag, mensen kunnen met de volgende hulpvraag bij mij terecht;
Hoofdpijn
Schouder en nekklachten
Rugklachten
Vermoeidheid
Onrustige gevoelens
Stress en Burn-out
Emotionele problemen
Relationele problemen
Hoog sensitiviteit
Nieuwetijdskinderen
Begeleiding/ondersteuning bij de laatste levensfase

Je geeft in het eerste antwoord aan dat jouw persoonlijke bewustwordingsproces best pittig was. Kan je hier iets meer over vertellen?
“Mijn eigen weg, mijn zoektocht naar wie ik ben, heb ik weten te vinden in mijn weten, zien en voelen. Ik denk dat ik een jaar of 4 was en precies kon zien welke energie erom de mensen heen hing. Pijn, verdriet, blijdschap, vreugde. Ik zag gebeurtenissen die ik niet kon plaatsen, overleden mensen die me kwamen groeten. Of als mensen zich ziek voelden of verdrietig waren dan kreeg ik ook klachten. Ik begreep niets van mijn IK. Veel mensen begrepen ook mij niet. Dat was het meest pijnlijke in mijn leven. Wat mensen niet wisten was dat ik communiceerde via het energiesysteem..”. 

Wat gebeurde er?
“Ik ging mij anders voordoen dan dat ik werkelijk voelde. Dat gaf blokkades. Na een aantal opleidingen te hebben gevolgd ben uiteindelijk in 2014 begonnen met het openen van mijn eigen pagina op Facebook. Daarnaast ga ik behandelingen op toen nog mijn zolderkamer. Van daaruit kwam er voorzichtig een opening in mijn zichtbaarheid en begon ik te schrijven over ervaringen die ik mee mocht maken. Het was een vriendin van me die zei:’Ga je verhalen bundelen”. In 2018 heb ik mij ingeschreven bij de KVK en was mijn praktijk officieel en sinds 2020 heb ik mijn praktijkruimte achter mijn huis. fwijzing en kwetsbaarheid heeft plaats gemaakt voor zichtbaarheid en vertrouwen. Met de juiste mensen om mij heen ben ik gegroeid tot wie ik nu ben, met vallen en opstaan, ik heb mijzelf leren accepteren met mijn natuurlijke gave. Het was geen gemakkelijke weg maar dat is ook het doel hier op aarde, om te leren en dat blijven we doen ons leven lang.”

Wat doe je als intuïtief therapeut en inzicht- bewustzijnscoach?
Door alles wat leeft stroomt energie, levensenergie. Als we ons ziek voelen of ergens pijnklachten hebben zijn we zelf al geneigd om er met onze handen naar toe te gaan. Vaak wrijven we over de aangedane plek. Van nature stroomt deze levensenergie door ons lichaam en helpt ons met het laden en ontladen. Er kan iets gebeuren in je leven waardoor jij je onbewust hebt afgesloten. De energie kan dan niet of nauwelijks meer vrij stromen. Er wordt wat geblokkeerd, dit kan pijn en ongemak veroorzaken. Een behandeling is erop gericht om het evenwicht te herstellen op mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Het is een natuurlijke behandelwijze. Ik stem mijzelf af op het energiesysteem van de cliént. Ik kan de energie zien, dat betekent dat ik de kleuren van elk mens kan zien. Ieder mens heeft een energieveld om zich heen, dat noemen ze de Aura. Iedere Aura heeft kleuren. De aura vertelt ons hoe we ons voelen. Blijdschap, tevredenheid, gelukkig zijn, liefde, maar ook bijvoorbeeld; pijn, verdriet en lusteloosheid. Tijdens een consult stem ik mij af op jouw hulpvraag. In een consult zit een stuk coaching en van daaruit ga ik aan het werk met magnetiseren. Magnetiseren is het overbrengen van universele energie, waardoor blokkades worden opgeruimd en zo het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd in ieder mens. Mijn handen doen het werk. Je ligt op mijn behandeltafel, als je dat niet prettig vindt mag je blijven zitten, maar de ervaringen zijn veelal positief als mensen gaan liggen, het is ontspannend.”

Dat klinkt prachtig en erg liefdevol ook. Wat wil je de lezers als laatste nog graag meegeven?
“Een ieder van ons komt met een dubbele missie op aarde; ten eerste om als mens te groeien en ten tweede om het bewustzijn te veranderen. Dat grote gegeven ligt verborgen in de weg die voor ons ligt. Het boek nodigt je uit om de weg van je hart te gaan. Om je niet langer te verschuilen of anders voor te doen, maar vol liefde en aandacht- voor jezelf en de ander- de wereld een stukje mooier te maken.


Wil je het boek kopen of meer lezen over wat Vanessa doet?
Kijk op haar website: www.derodebeukelaer.nl

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Eibergse Vanessa, eigenaresse praktijk De Rode Beukelaer, brengt boek uit”

 1. Kamervragen over kwakzalveractiviteiten UWV/minister Karien van Gennip

  CDA-kamerleden Hilde Palland en Joba van den Berg hebben de
  de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, vragen gesteld over de STAP-subsidie in relatie tot kwakzalverij en dropshopping.

  De vragen zijn gesteld naar aanleiding van bovenstaand stuk over het UWV dat opnieuw kwakzalveropleidingen subsidieert.
  Het gaat onder meer om opleidingen tot hypnosetherapeut, bachbloesemtherapeut en aura-healingtherapeut.
  De kamerleden willen van de minister weten hoe het zit met de bewezen effectiviteit van deze therapieën.
  En is ‘bewezen effectiviteit’ niet een randvoorwaarde voor subsidiëring, vragen ze zich af.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven