Inzamelingsactie voor Oekraïne bij Staring College

BORCULO – ‘Oekraïne laat ons niet koud!’, onder dit motto organiseert het Staring College in de week voor de kerstvakantie een hulpgoederenactie voor de inwoners van Oekraïne.

Oorlog
Door de oorlog in hun land ontbreekt het de Oekraïners aan alles. Natascha Veldhuizen-Kovel, docent Engels op het Staring College en geboren in Oekraïne, heeft in nauwe overleg met Oekraïense huporganisatie een lijst met artikelen opgesteld waaraan in Oekraïne echt behoefte is. Door haar contacten kan gegarandeerd worden dat de ingeleverde spullen daadwerkelijk op de juiste plek van bestemming komen.

Hulpgoederen
De lijst met hulpgoederen varieert van warme winterjassen tot zaklampen en van slaapzakken tot paracetamol. Een volledig overizcht is te vinden op www.staring.nl.

Generatoren
De firma Nedap uit Groenlo heeft generatoren gedoneerd. Leerlingen docenten van de vmbo-afdeling Mobiliteit en transport van het Staring College reviseren de generatoren zodat ook deze naar Oekraïne kunnen.

Inleverlocaties
De hulpgoederen kunnen in de week van 19 tot en met 23 december op bepaalde tijdstippen worden ingeleverd op het Staring College in Lochem en Borculo.

In Lochem (Zutphenseweg 108) van 7.45 tot 8.15 uur en van 12.00 tot 13.15 uur.

In Borculo (Beukenlaan 1) van 7.45 tot 8.15 uur en van 12.00 tot 12.30 uur.

In Borculo (Herenlaan 2), van 7.30 tot 8.45 uur en van 12.15 tot 12.45 uur.

Foto: Archief zomer 2022

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven