Jannie Wesselink exposeert in Natuurpark Kronenkamp in Neede

NEEDE – Vanaf woensdag 7 december tot en met woensdag 4 januari exposeert Jannie Wesselink uit Neede haar bijzondere collectie kerststallen, en met name kerststalfiguren, in Het Filter op het Natuurpark Kronenkamp in Neede.

Aanzet
De eerste aanzet voor deze collectie was het kerststalletje dat ze voor haar verjaardag op 22 december kreeg van haar destijds zeer jonge zoons. Het was een simpel stalletje en haar kinderen hadden er door middel van een fietslampje en een batterij verlichting in aangebracht. Een prachtig cadeau en de start van een mooie hobby/verzameling.

Verhaal
Het boeit Jannie om te zien dat eenzelfde verhaal in zoveel landen, op de voor dat land kenmerkende wijze, wordt uitgebeeld. Veel beelden hebben dan ook het uiterlijk van de lokale bevolking. Deze bijzondere verzameling is in 40 jaar opgebouwd en bijeen gesprokkeld op rommelmarkten, kringloopwinkels, kerstmarkten en tijdens vakanties.

Bewonderen
Elke woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur is de expositie te bewonderen in Het Filter , welke in kerstsferen is omgetoverd, op het Natuurpark Kronenkamp aan de Kronenkamp 14 in Neede.
Vanaf woensdag 11 januari worden portret- en dierenportret(pastel)tekeningen van Nicole Tekent en haar cursisten geëxposeerd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven