Kerstverlichting uit hartje Eibergen opgekocht door buurt


EIBERGEN – De kerstverlichting uit het centrum van Eibergen heeft een nieuw thuis gekregen in de Hemstea. Buurtbewoners konden de lampjes voor een ‘vriendenprijsje’ overnemen van de Gemeente Berkelland, waardoor ze nu in een van de meest sfeervol verlichte straten van het dorp wonen.

“In het hele dorp wordt erover gepraat, dus dan heb je iets goed gedaan”, zegt Nico van Dijk, die zelf de stoute schoenen aantrok en bij de gemeente navroeg wat er met de oude verlichting zou gebeuren. “Ik kreeg te horen dat het te koop was, dus toen hebben we snel met de buurt besloten om de boel op te halen”, vertelt Van Dijk. Aan weerszijden van het straatje staan in totaal dertien palen met onder meer verlichte kerststerren, naast de versiering die mensen nog in hun eigen tuin hebben geplaatst. Het zorgt voor een sfeervolle aanblik richting de feestdagen. “Ik vind het gezellig zo, maar meer moet het niet worden”, zegt buurtbewoner Jan Willem.

Hoewel de sfeerverlichting zelfs ’s nachts de gangen in het huis van Willem verlichten, kan hij wel genieten van de aanblik. Of het de gezelligste straat van Eibergen is? “Dat ga ik niet zeggen, want ik weet niet hoe gezellig de rest is, maar we hebben wel een hartstikke gezellige buurt hier”, zegt Willem. “Je kunt wel een mooi huis hebben, maar de buurt waar je in zit is vaak nog belangrijker. We wonen hier gewoon schitterend, dus het is een gezellig straatje.”

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven