Nieuwbouw IKC Het Simmelink bereikt hoogste punt


EIBERGEN – Op maandag 19 december heeft de feestelijke viering van het hoogste punt van de nieuwbouw van IKC Het Simmelink plaatsgevonden bij de bouwplaats aan de Ketteringsteeg in Eibergen. Een leerling van het Integraal Kind Centrum ging samen met wethouder Hans van der Noordt en bestuurder Peter Dooijeweerd (Delta Scholengroep) in een hoogwerker naar het hoogste punt van het nieuwe schoolgebouw. Daar plaatsten ze gezamenlijk vlaggen op de top tijdens dit feestelijke moment. Dit gebeurde onder toeziend oog van alle leerlingen en medewerkers van Het Simmelink, aanwezige ouders, buurtbewoners, bouwvakkers en samenwerkingspartners. Hierna werd iedereen getrakteerd op oliebollen, warme chocolademelk (of ranja).

Verhuizing in de zomer van 2023
Vanaf augustus 2022 is er door Marku Bouw en WSi techniek stevig doorgewerkt. Directeur Ferdy Masselink van Het Simmelink: “Met het bereiken van het hoogste punt komt IKC Het Simmelink steeds dichterbij. Ik kijk er enorm naar uit om hier straks met onze leerlingen, het team en Humankind te gaan werken. Ik ben ontzettend trots op wat er al gerealiseerd is en zie uit naar de verhuizing in de zomer van 2023.” Wethouder Van der Noordt: “Het nieuwe schoolgebouw wordt niet meer hoger, wel mooier. Het IKC Het Simmelink is een toevoeging voor Eibergen, met een mooie gymzaal. We moeten nog even geduldig wachten tot het klaar is, maar ik kijk nu al uit naar de opening van de school!”

Een duurzaam en ruimtelijk IKC midden in het groen
Het nieuwe gebouw verrijst op de plek van de oude Julianaschool. Het voldoet aan de nieuwste duurzaamheidseisen en is daarom compact gebouwd. Het nieuwe IKC bestaat daarom ook uit twee lagen. Hierdoor blijft er ook veel ruimte voor groen rondom het gebouw om van te genieten en in te spelen. In het nieuwe gebouw komt één school met gymzaal: IKC het Simmelink. Ook biedt het gebouw ruimte aan kinderdagopvang, voorschoolse- en buitenschoolse opvang uitgevoerd door Humankind.

Een kloppend hart voor de buurt
Het nieuwe IKC is er niet alleen voor de kinderen, ook voor buurtbewoners. De gymzaal kan gebruikt worden door verenigingen en ook de andere ruimten van het gebouw zijn prima te gebruiken.

Fotobijschrift 1: leerling Amy (links) van het Integraal Kind Centrum gaat samen met wethouder Van der Noordt (midden) en bestuurder Dooijeweerd van Delta Scholengroep (rechts) in een hoogwerker naar het hoogste punt van het nieuwe schoolgebouw onder leiding van een bouwvakker.

Fotobijschrift 2: Bij het hoogste punt van IKC Het Simmelink worden vlaggen geplaatst door een leerling, wethouder van der Noordt en bestuurder Dooijeweerd.

Fotobijschrift 3: Directeur Masselink spreekt de leerlingen toe tijdens de viering van het hoogste punt van IKC Het Simmelink.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven