ProWonen, Gemeente Berkelland en de huurders-verenigingen tekenen ambitieuze geactualiseerde prestatieafspraken


BERKELLAND – Directeur Hanke Struik van ProWonen, wethouder Arjen van Gijssel van de gemeente Berkelland, Frits Jansink van Huurdersvereniging De Naobers en Henny Timmermans van Huurdersvereniging Borculo-Ruurlo tekenden op 19 december de ambitieuze geactualiseerde prestatieafspraken van de uitvoeringsagenda voor 2023-2024.

Raamovereenkomst
Begin dit jaar zijn er voor de periode 2022-2025 prestatieafspraken vastgesteld en ondertekend. Deze afspraken hebben de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre, de corporaties ProWonen en Sité en de huurdersorganisaties met elkaar gemaakt. Elk jaar wordt op basis van deze raamovereenkomst een concrete uitvoeringsagenda opgesteld met een projectenoverzicht. De samenwerking tussen de partijen om te komen tot afspraken en ambities verloopt constructief. Op 19 december is de uitvoeringsagenda ondertekend.

De gezamenlijke ambities zijn:
• In samenwerking met de gemeente bouwt ProWonen 231 woningen tot en met 2030.
• Samen met de gemeente zijn we op zoek naar locaties om 30 tijdelijke woningen te bouwen om snel (uiterlijk 2024) antwoord te geven op het woningtekort.
• 57 sociale huurwoningen met een E, F of G energielabel worden vóór 2025 verduurzaamd. Van de overheid moet dat vóór 2028.
• In de periode 2023-2024 worden ongeveer 315 woningen verduurzaamd naar label A.
• Samen met de gemeente en partijen zorgen we voor leefbare wijken. ProWonen wil medewerkers aantrekken die meer in de wijk aanwezig zijn.
• Samen nemen we de verantwoordelijkheid voor de taakstellig statushouders.

Foto: V.l.n.r. Frits Jansink, Hanke Struik, Arjen van Gijssel, Henny Timmermans

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven