Vanaf volgende week weer met de bus van Borculo naar Deventer


BORCULO – De nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen in de Achterhoek gaat volgende week in. Vervoerder Arriva heeft verschillende tijden en routes van treinen en bussen aangepast, zo rijdt buslijn 57 voortaan door naar Lochem en Borculo. “Voor de gehele dienstregeling geldt dat Arriva in overleg met opdrachtgever provincie Gelderland een maatwerkdienstregeling heeft samengesteld die zo goed mogelijk past bij de behoeften van de reizigers”, laat de vervoerder zelf weten over het tot stand komen van de nieuwe planning. Voor onder meer studenten in Berkelland zijn de aanpassingen aan lijn 57 richting Deventer van belang. De bus rijdt voortaan door naar Lochem en Borculo, zodat er een directe verbinding naar Deventer is.

Achterhoek
De bus tussen ’s-Heerenberg en Doetinchem (lijn 24, red.) rijdt vanaf volgende week in de spits twee keer per uur, in plaats van één keer. In de ochtend, tussen 07.15 uur en 08.00 uur, rijdt lijn 24 ieder kwartier. Ook is er een nieuwe dienstregeling opgetuigd voor lijn 40 van Dinxperlo naar Doetinchem, dit om de aansluiting op de trein naar Arnhem te verbeteren. De ‘weekendlijn’ 458 rijdt door aanpassingen aan wegen voortaan een andere route.

Treinen
Ook de dienstregeling voor treinen is onder handen genomen. Arriva spreekt van een uitbreiding van de mogelijkheden, zo rijden treinen tussen Arnhem en Winterswijk in nachten van vrijdag op zaterdag een half uur langer door. De laatste trein vanaf station Arnhem Centraal rijdt bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling om 00.35 uur richting de Achterhoek.

Door REGIO8 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Vanaf volgende week weer met de bus van Borculo naar Deventer”

  1. Dat super geregelt.Ik ga zelf niet meer met de openbaarvervoer ..als ouder persoon.Maar jeugd is dat netjes geregeld tot.tot.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven