Inzameling Voedselbank op zondag 5 februari in Neede


NEEDE – Bij de Voedselbank Oost Achterhoek zijn er 24 chauffeurs, die elke week naar vaste leveranciers in de regio gaan om voedsel op te halen maar ook verderop zoals de Noordoostpolder en Friesland. Daarnaast zijn er 90 vrijwilligers in de centrale hal in Lichtenvoorde en 65 bij de 11 uitgiftepunten buiten Lichtenvoorde zoals in Neede.

Gratis
Al deze vrijwilligers zorgen ervoor dat alle mensen die dit nodig hebben elke week een krat boodschappen gratis krijgen om weer voor een paar dageneen goede maaltijd op tafel te krijgen. “Wij als werkgroep Voedselbank van de PKN-Neede dragen graag ons steentje bij en staan op zondagmorgen 5 februari weer onder de toren van de Grote Kerk in Neede, Kerkplein 1 in Neede van 9.15 tot 10 uur om houdbaar voedsel, waspoeder, tandpasta, zeep en shampoo in te zamelen. Ook staat er een melkbus als u liever geld wilt doneren. Daarvan kopen we boodschappen”. Zegt Janneke Rohaan namens de werkgroep Voedselbank van de diaconie van PKN-Neede.  “Het aantal mensen dat niet in staat is om voldoende eten te kopen en regelmatig honger heeft, is helaas groter dan de groep die de Voedselbank helpt. Veel mensen schamen zich als ze aangewezen worden op tijdelijke hulp van de Voedselbank. De Voedselbank is er voor iedereen die tijdelijk financieel niet rond kan komen. We hebben heel veel respect voor al die vrijwilligers van de Voedselbank Oost Achterhoek die belangeloos werken. U helpt toch ook mee?”. 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven