Leerlingen basisschool Kisveld krijgen lievelingslessen in Liefde & Geluk

NEEDE – Danielle Foekens – Harms heeft samen met Mirjam Spitholt een prachtig boek uitgegeven met de titel; ‘Vandaag is mijn Lievelingsdag.’ Vandaag gaf Danielle in meerdere klassen haar interactieve lezing over Liefde & Geluk.

Door Stefanie Kruizinga

Vicky en haar vrienden
In het boek kan je lezen over de hoofdpersoon Vicky en haar speciale vrienden Karel, Uil en Muis. Karel is bijvoorbeeld een bange mopperkont, en fluistert soms enge en vaak negatieve dingen in het oor van Vicky. Een stemmetje dat zowel jong als oud wel kent. Uil is positief en denkt in oplossingen. ‘The voice of reason’ zo te zeggen. En muis? Muis is altijd blij en zorgeloos. Tijdens de lezing zijn Vicky en al haar vrienden ook aanwezig in de vorm van prachtig gehaakte poppen. Samen met deze poppen vertelt Danielle een waardevol verhaal over hoe (levens)geluk en (zelf) liefde vooral van binnenuit komt.

Tour
Aan de hand van haar boek is er ook een interactief lesprogramma ontwikkeld. Danielle is begonnen aan een tour om zowel leerkrachten te onderwijzen zodat deze ook zelf de lessen kunnen gaan geven. Maar spreekt zij zelf voor klassen om kinderen bewust te maken van de verschillende stemmetjes in hun hoofd en hoe deze invloed kunnen hebben op het levensgeluk. Tijdens de lezing worden kinderen actief betrokken bij het verhaal en door middel van het stellen van vragen bewust gemaakt hoe je denkwijze – het ego- je bepaalde onwaarheden probeert wijs te maken. Zo wordt er in het boek op een mooie wijze uitgelegd hoe het ego denkt in termen van schuld, schaamte en spijt. Terwijl Uil leeft in het NU, het NU waar het altijd goed is.

Levensfilosofie
Het boek behandeld een prachtige levensfilosofie die niet alleen voor kinderen interessant is. Naast de prachtige foto’s – gemaakt door Geert Foekens- is het verhaal geschikt voor jong en oud. Aan de hand van alledaagse voorbeelden zet Danielle ook jou aan het denken over hoe ook jij als ouder en volwassene je soms laat leiden door een ‘Karel’ en beter kan luisteren naar Muis en Uil. Het boek is te koop via www.lievelingsdag.nl

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Leerlingen basisschool Kisveld krijgen lievelingslessen in Liefde & Geluk”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven