Man die rijdt zonder rijbewijs en onder invloed aangehouden in Eibergen

EIBERGEN – In de nacht van dinsdag op woensdag controleerden de politie op de Lariksweg in Eibergen een automobilist i.v.m. een verkeersovertreding. De politie heeft de automobilist laten stoppen en zag dat er twee personen in de auto zaten.

Rijbewijs
“Wij vroegen, zoals gebruikelijk, naar het rijbewijs van de bestuurder. Deze had hij niet bij zich. Na wat zoekwerk begrepen wij waarom hij deze niet bij zich had, hij had namelijk helemaal geen rijbewijs meer”.
Zo laat de politie Berkelland op haar Facebookpagina weten. Ook hadden de dienstdoende agenten het vermoeden dat deze jongeman onder invloed reed. Na het afnemen van een blaas- en speekseltest bleek dat vermoeden te kloppen. De bestuurder testte positief op het gebruik van middelen. Daarop is deze jongeman aangehouden voor overtreding van artikel 8 wvw (rijden onder invloed) én artikel 9 wvw (rijden zonder rijbewijs).

Vriend
Toen de agenten met de bestuurder naar het bureau wilden rijden om de zaken af te handelen leverde dat wel een probleem op, want wat te doen met zijn auto? “Zijn bijrijder had de oplossing! Hij bood zich aan om mee te rijden in de auto van zijn maat zodat hij zijn vriend, na afhandeling weer mee kon nemen.
Iemand die midden in de nacht op je wacht, dat noemen wij nog eens een vriend!”. En zo geschiedde. “We konden het in al onze naïviteit haast niet voorstellen maar al rijdend naar het bureau kregen wij ook het vermoeden dat deze vriend wie nu achter het stuur zat en achter ons reed niet helemaal nuchter was. Aangekomen op het bureau hebben we ook hem voor de zekerheid maar onderworpen aan een drugstest…. en wederom bleek ons onderbuik gevoel te kloppen, ook deze jongeman testte positief op het gebruik van middelen”. 

Proces-verbaal
Afhankelijk van de waardes in het bloed kunnen beide heren een proces verbaal voor rijden onder invloed tegemoet zien. De eerste bestuurder krijgt daarnaast ook nog een prent voor het rijden zonder rijbewijs.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven