Patrick en Suzan Zieverink uit Ruurlo actief tijdens klootschiet Championstour straat


RUURLO – Zaterdagmorgen 14 januari stonden de klootschiettoppers uit Nederland alweer vroeg klaar voor de 2e Championstour wedstrijddag onderdeel straat. De locatie was ditmaal bij KV Kolkersveld in Losser. Tijdens 2 omlopen van 1000 meter wordt bepaald wie met de beste score op huis aan gaat. Inzet is een plek in de kernploeg. De weersomstandigheden waren helaas beroerd. Regen en een harde wind maakten het er niet makkelijker op voor de sporters en hun begeleiders.

De 2e van 3 wedstrijddagen liet wisselende resultaten zien voor de klootschieters uit onze regio. Patrick en Suzan Zieverink van KV ’t Broek (Ruurlo) waren weer van de partij. Patrick ging redelijk van start maar hij kwam niet in de buurt van het benodigde niveau welke nodig is. Na 11 schoten en 59 m over de finishlijn was een teleurstellende 17e plaats zijn deel. Jurgen te Brake van KV Zwolle (Groenlo) behaalde met 10 schoten en 113 meter een redelijke 10e plaats. Zijn clubgenoot Ramon Halleriet deed het iets beter en werd keurig 8e met 9 schoten en 43 meter

Tweede ronde
De 2e wedstrijdronde ging wat beter voor de Achterhoekers. Patrick behaalde met 10 schoten en 95 meter een 10e plaats. Jurgen kwam ditmaal met 8 schoten en 5 meter binnen. Een prima 2e plaats op maar een paar meter achter de winnaar. Ramon kon zich helaas niet verbeteren en werd 12e met 10 schoten en 88 meter. Suzan Zieverink van KV ‘t Broek (Ruurlo) is de enige dame uit de Achterhoek die de strijd aangaat. Zij was de eerste omloop niet in topvorm. Met 12 schoten en 45 meter werd een 4e plaats behaald. De 2e wedstrijd ging duidelijk beter. Met een prima score van 10 schoten en 48 meter was zij de enige dame die deze omloop met 10 schoten binnenkwam.
In het tussenklassement bij de heren staan Patrick en Jurgen met 34 punten op een gedeelde 4e plaats. Ramon staat met 20 punten op een 14e plaats.

Tweede plaats
Suzan staat op een voorlopige 2e plaats bij de dames met 26 punten. Aangezien de verschillen klein zijn bij zowel de heren als de dames kan de laatste wedstrijddag over 4 weken in Klein Dochteren nog veel veranderingen brengen in de stand. Na afloop zal bekend zijn wie zich geplaats heeft voor de kernploeg.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven