Salon Beauty Obsession op volle kracht vooruit op nieuwe locatie in Neede


NEEDE – Van je hobby je werk maken, hoe gaaf is dat!? Die overstap heeft Kim Thijsen (founder) jaren geleden gemaakt. Inmiddels runt ze met succes haar salon Beauty Obsession. Maar ze is heel duidelijk; “Nog steeds voelt het niet als ‘werk’. Ik ga niet elke dag naar het werk; ik ga naar iets dat ik echt heel erg leuk vind om te doen.” Wanneer je de nieuwe salon rondkijkt zie je aan alles dat Kim erg gepassioneerd is en liefde voor het vak heeft. De indeling, de producten, de kleuren. Alles ademt: “Obsessed with Passion for Beauty”.

Specialistische vakkennis
Sinds 2007 is Kim allround nagelstyliste en blijft qua kennis up to date door het volgen van verschillende cursussen. Daarnaast geeft ze ook zelf cursussen. “Dit zijn geen cursussen van 3 of 4 dagen die je tegenwoordig overal ziet,’ vertelt Kim, “dit vakgebied valt niet te leren in drie dagen, het is zoals met alles; het begint bij de basis. Het gaat om o.a. kennis, inzicht en techniek. Er komt zoveel meer bij kijken dan simpelweg nagels zetten.” Het mag duidelijk zijn dat Thijsen gepassioneerd is over het vak, ze vervolgt: “Als je de anatomie van de nagel kent ben je al een heel eind op weg. Maar ook het verschil tussen een pseudomonas “bacterie” of een onychomycose “schimmelinfectie” weten is belangrijk.”


Investeren in jezelf
Het volgen van de juiste cursussen is niet goedkoop maar, ‘ het is een investering in jezelf,’ zo vindt Thijsen. “In 2014 heb ik een cursus gevolgd voor wimperstyling, dit kan zijn een lashlift waarbij de natuurlijke wimper een krul krijgt waardoor je een opener blik krijgt. Of het plaatsen van extensions, hierbij worden er 1 of meerdere extensions bevestigt aan 1 van je eigen wimpers.” Ze weet mensen te helpen met het creëren van de ‘perfecte’ wenkbrauw. Dit kan door middel van de wenkbrauwen te verven, te harsen, te epileren en/of te shapen. “Dit vond ik zo leuk dat ik verder ben gaan kijken!” Thijsen heeft haar expertise uitgebreid met SPMU -Semi Permanente make-up- dat wil zeggen dat de wenkbrauw een geruime tijd blijft zitten maar dat het na verloop van tijd zal vervagen. “Het is dus geen tatoeëren wat sommige mensen denken. In de beautywereld noemen we dat pigmenteren.” Hiervoor heeft ze een gedegen vakopleiding genoten bij een erkend opleidingsinstituut, vervolgens heeft ze deze kennis verdiept door middel van het volgen van verschillende masterclasses die gericht waren op de toepassingstechniek. Inmiddels heeft ze binnen de beauty wereld zo’n naam opgebouwd dat mensen vanuit heel Nederland de salon in Neede weten te vinden.

Rocky Road
De weg naar dit succes is niet zonder slag of stoot gegaan, ze hebben heel wat paden moeten bewandelen om te komen daar waar ze nu staan. Kim benadrukt dat ze dit nooit had kunnen doen zonder de steun van haar partner Thomas Winkelhuis. In december 2018 ging de salon Beauty Obsession van ondernemers koppel Kim en Thomas open in het pand aan de Oudestraat. Enthousiast en vol met ambitieuze plannen voor de toekomst stapte het koppel het jaar 2019 in. Helaas bleek in januari 2019 dat de gemeente andere plannen met het betreffende pand had. Dit was een flinke klap. Ondanks deze tegenvaller werd het zakelijk gezien een fantastisch jaar. Het klantenbestand groeide gestaag en inmiddels is gebleken dat dit een zeer loyale klantenkring is. In 2020 moesten ze tussen de lockdowns door opzoek naar een passende locatie omdat duidelijk werd dat ze het oude pand moesten verlaten..

Nieuwe locatie
De indrukwekkende muurschildering van Kim’s moeder in het oude pand is nog het enige dat ze verbindt met de locatie. “Maar we gaan er alles aan doen om mama mee te krijgen naar het nieuwe pand. Dat ze nog in het oude pand is doet pijn “Ik moet nog een keer afscheid nemen!” Uiteindelijk is het nieuwe en meer dan geschikte plekje gevonden aan de Prins Bernhardstraat in Neede. Het pand stond al een geruime tijd leeg en alles moest worden verbouwd en aangepast. Gelukkig heeft de vader van Kim, -Erik Thijsen- gouden handjes en heeft de salon omgetoverd tot dat wat het nu is. “Perfect! If dad can’t fix it we are all screwed” Aldus Kim.

Sfeervol
Wanneer je de salon binnenstapt waan je je in een heerlijke knusse, warme en tegelijkertijd professionele salon waar je voor meerdere behandelingen terecht kan. Ook de zonnebank is mee verhuisd en draait inmiddels op volle toeren. Vanaf november vorig jaar is de salon officieel opnieuw geopend en zoals velen zijn deze ondernemers tijdens Corona ook tot nieuwe inzichten gekomen. Zo is het bij Beauty Obsession nu ook mogelijk om heerlijke parfums van Yodeyma te kopen. De luchtjes zijn geïnspireerd op de grote bekende namen. Er is gekozen voor deze lijn omdat het een eerlijke prijs en kwaliteitverhouding heeft. De luchtjes ruiken heerlijk en blijven ook lang hangen.

Positief
De reacties op de nieuwe locatie van oa de klanten zijn erg positief. Het aanbod en de mogelijkheden zijn hetzelfde gebleven. Daarnaast bruist het ondernemende stel van de nieuwe plannen. “Er komen mooie dingen aan. 2023 Wordt het jaar van Beauty Obsession! ”


Meer zien van Beauty Obsession?

Check de socials:

Insta = Beauty_Obsession_ Neede

Facebook = Beauty Obsession

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven