Tweede editie speciaalbier festival in Rietmolen

RIETMOLEN – Op 30 september vindt de 2e editie van het Speciaalbier Festival georganiseerd door Bierzar plaats bij Café Kuppers in Rietmolen. Bij goed weer in de tuin en anders net als afgelopen jaar in de zaal. “De kaartverkoop hiervoor start binnenkort al en de vroege vogels worden natuurlijk beloond met korting”. Zo laat Sander Vlierhaar weten.

Deelnemers
“De komende maanden maken we de eerste brouwerijen bekend wie jullie gaan voorzien van de fijnste bieren”.

Brouwerij IV Uur
De eerste is Brouwerij IV Uur uit Vriezenveen. In 2018 is deze brouwerij ontstaan uit een mooie vriendschap en zoals ze zelf zeggen:  “4 uur !? Bier uur ! Deze kreet doet bij ons al jaren de ronde. Met name op de zaterdag is klokslag 4 uur toch echt wel hét moment om je werk neer te leggen en te genieten (liefst met je vrienden) van een heerlijke kouwe rakker. Tijdens deze momenten is bij ons het idee ontstaan om zelf bier te gaan brouwen. Omdat wij allemaal gek zijn op speciaalbier en menig proeverij hebben georganiseerd met elkaar hadden wij zoiets van; ‘Dit moeten en willen wij ook kunnen!’. Zo gezegd, zo gedaan. Een heuse brouwketel werd aangeschaft en uiteraard de benodigde ingrediënten. Bier verbroedert. En dat is bij ons zeker het geval. Omdat klokslag 4 uur voor ons de tijd is om te gaan genieten en al je sores ff aan de kant te zetten was de naam, IV:UUR Bierbrouwerij. ‘Het is momenteel vast wel ergens op de wereld 4 uur!””

De heren van IV Uur komen met veel enthousiasme naar Rietmolen en nemen vele pareltjes mee voor de bezoekers mee. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven