Hans Beerten wil grootste concerthal van de Achterhoek bouwen


BORCULO – Na de slotshow in Ahoy op vier maart is het door Europa toeren na achttien jaar voorbij voor Music Show Scotland. Hans Beerten, de man achter de show, wil zich nu volledig gaan richten op het bouwen van de grootste concerthal van de Achterhoek: The Castle. “Mijn hele leven hangt een beetje van kastelen aan elkaar”, laat directeur Beerten weten. “We hebben heel lang getoerd met ons eigen kasteel, een groot decor wat we telkens meenemen. En we hebben gelijk gezegd, als we in Borculo zijn bouwen we ons eigen kasteel.” Die droom lijkt nu werkelijkheid te worden, in het kasteel gaan drie- tot vierduizend bezoekers passen. “In de hele regio, bijna de hele Achterhoek en zelfs Twente is niets dat vergelijkbaar is met wat wij van plan zijn”, aldus Beerten, die ervan overtuigd is dat zijn concertzaal toegevoegde waarde heeft in de regio. “Als je naar artiesten wil moet je al heel snel naar Ziggo Dome, AFAS Theater of Rotterdam Ahoy, hier in het oosten is niks. Maar er is wel heel veel vraag naar.”

Hans Beerten heeft de gemeente al achter zijn plannen staan en verwacht dat, mits de bouwprocessen en stikstofberekeningen goed verlopen, hij in 2025 de deuren van zijn kasteel kan openen voor de eerste bezoekers. Tot die tijd zal Music Show Scotland niet optreden. “Alle materialen, ons hele kasteel en alle techniek wordt bij ons in het magazijn opgeslagen”, legt de directeur uit. “Dan moeten we wachten tot we onze nieuwe locatie voltooid hebben en dan gaat het weer gebeuren.”

Van ’t Timpke naar Ahoy
Music Show Scotland begon ooit in sporthal ’t Timpke in Borculo, inmiddels hebben zij in de grootste zalen van Europa gestaan. Beerten kijkt tevreden terug op de tijd die hij met de show, volledig in het teken van Schotse dans en muziek, heeft gehad door heel Europa. “Er zijn twee woorden, voldoening en trots”, vertelt hij. “Ik denk dat alle spelers die meegedaan hebben, die in al die grote hallen in Europa hebben gespeeld, dat zij straks als het klaar is daaraan terugdenken met een grote glimlach op het gezicht.”

Suzan en Freek
Toch heeft hij geen spijt van zijn beslissing om te stoppen met rondtoeren, Beerten verwacht dat mensen voor de Scotland Music Show naar Borculo zullen afreizen. The Castle moet ook andere grote artiesten naar de Achterhoek trekken. Beerten heeft al een idee wie het eerste optreden in Borculo zal gaan geven. “Ik heb in de wandelgangen vernomen dat Suzan en Freek erg veel belangstelling hebben”, vertelt de directeur. “Ze komen nota bene ook uit de Achterhoek. Dus als het zo ver is zal ik ze zeker even tippen, zodat zij de primeur hebben.”

Foto: Hans Beerten
Tekst en video door REGIO8

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Hans Beerten wil grootste concerthal van de Achterhoek bouwen”

  1. En dan blijkt na korte tijd dat een grote concerthal niet kan draaien op een paar concerten van Suzan en Freek en voor je het weet zijn er Dancefeesten met een aanzuigende werking van allerlei gespuis en krijgen de 3 politieagenten die Berkelland op zaterdagavond tot zijn beschikking heeft het erg druk. De rest van Berkelland zoekt het dan maar uit.

  2. Echte achterhoekse blaas…..we willen heel wat en wat na 3 keer en anderhalve man en een paardekop geweest is , draaid altijd bij hun uit op een groot viasco!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven