Samenwerking Assink lyceum met Grand café Time for You


NEEDE – Leerlingen van het Assink lyceum gaan vanavond (maandag) en morgenavond (dinsdag) Grand café Time for You overnemen. Een bijbehorende opdracht was het maken van een persbericht. Nieuws uit Berkelland kreeg drie berichten aangeleverd welke je hieronder kunt lezen:

Restaurant time for you
Op 13 en 14 februari wordt het restaurant overgenomen door jongeren van D&P voor 2 avonden. Dit wordt georganiseerd door de school en het restaurant. De leerlingen mogen allemaal 2 gasten meenemen naar het restaurant. Daar gaan de leerlingen bedienen en koken voor de ouders, ze krijgen daar een voorgerecht wat bestaat uit nacho’s met zelfgemaakte guacamole en voor hoofdgerecht hebben ze Mexicaanse burritos verder mogen de klanten 2 drankjes per persoon ze doen dit om te leren hoe het is om in een keuken te werken en schoonmaken ook organiseren, dus dat is ook veel leerzamer voor later als er dus leerlingen zijn die in de horeca willen werken. Het restaurant gaat open om 18:00 en sluit om 20:00.

Er is ook een andere groep die dat op 13 februari doen, die doen dan hetzelfde als de groep van 14 februari Het restaurant is opgericht in 2019 en is nu van Mary Menzinga, het restaurant vindt zich plaats op de Oudeweg 73. D&P staat voor dienst en producten, het is een best wel brede leerweg voor vmbo basis-vmbo kader, het is een beetje kijken met wat je later wil doen met een baan of dus een eigen bedrijf ook leer je een beetje plannen en evenementen organiseren voor een bepaalde doelgroep.

=========

Restaurant wordt overgenomen door school
De Basis/Kader leerlingen van het Assink lyceum gaan 13 februari van 18:00/20:00 een restaurant overnemen. Dit is het restaurant Grand Cafe Time For You. Ze gaan alles zelf doen van koken tot bedienen.

Wat ze allemaal doen
De leerlingen hebben als opdracht gekregen om en restaurant over te nemen het restaurant Grand café time for you in Neede dit doen ze volledig alleen ze maken als voorgerecht een salade caprese en als hoofdgerecht maken ze een zelfgemaakte pizza zelfs het deeg maken ze zelf. Elke klant kreeg er 2 twee drankjes bij. De mensen die daar kwamen waren ouders of vrienden van de leerlingen. Om te zorgen dat dit in goede banen te laten verlopen kregen ze uitleg over bedienen en het leren koken van een pizza.

Wat is D&P
D&P is een richting wat je kan kiezen in de derde. Bij D&P leer je om zelf een bedrijf te organiseren en hierbij ook alles zelf te verkopen op een kerstmarkt ook leer je om te leren koken en dit dan ook voor echte gasten te doen. Begin van het school jaar hebben de leerlingen ook nog een mooi vogelhuisje gebouwd voor wilde vogels hier leren ze een goed vogel huisje bouwen voor een zelf gekozen vogel soort want dan kunnen ze de goede afmetingen de leerlingen doen dit ook maar een jaartje dan doen ze hun D&P examen al.

==========

Op 14 februari gaan de leerlingen van Het Assink Lyceum (van het profiel D&P) voor een avond het restaurant “Grand Café Time For You” overnemen. Dit doen ze om te leren om in de keuken te werken en leren om te organiseren. Ook maken de leerlingen dan kennis met schoonmaken. Natuurlijk is het gewoon heel leuk om voor een avond een restaurant over te nemen. Het restaurant is geopend van 18:00 tot 20:00. De leerlingen moeten zelf 2 mensen uitnodigen op die dag komen eten, Dit is trouwens allemaal Mexicaans eten.

Als voorgerecht krijgen de mensen Nacho’s met huisgemaakte guarcamole. Als hoofdgerecht krijgen de mensen Mexicaanse Burrito’s. Voor dit betalen de gasten slechts 7,50. Ze krijgen er ook twee drankjes bij, Dit kan Frisdrank, Koffie of Thee zijn. De leerlingen krijgen in de vier weken voor de avond zelf allemaal verschillende lessen over dingen die je wel en niet moet doen in een restaurant, De leerlingen kregen lessen in de keuken en lessen over gastheerschap. In de keuken hebben de leerlingen geleerd over hoe je de burrito’s maakt en hoe je het dessert maakt. Met de lessen gastheerschap leerde je dingen voor in de bediening. De leerlingen hebben gekozen wat ze wouden doen, Keuken of bediening. Op de avond zelf gaan ze deze taak uitvoeren.

D&P is de afkorting voor Dienstverlening en Producten. D&P heeft te maken met eigen bedrijven en economie. Bij D&P leer je dingen zoals verkopen, handelen maar ook bijvoorbeeld werken in de keuken.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven