Samenwerking Assink lyceum met Grand café Time for You

Door Redactie op 13-02-2023


NEEDE – Leerlingen van het Assink lyceum gaan vanavond (maandag) en morgenavond (dinsdag) Grand café Time for You overnemen. Een bijbehorende opdracht was het maken van een persbericht. Nieuws uit Berkelland kreeg drie berichten aangeleverd welke je hieronder kunt lezen:

Restaurant time for you
Op 13 en 14 februari wordt het restaurant overgenomen door jongeren van D&P voor 2 avonden. Dit wordt georganiseerd door de school en het restaurant. De leerlingen mogen allemaal 2 gasten meenemen naar het restaurant. Daar gaan de leerlingen bedienen en koken voor de ouders, ze krijgen daar een voorgerecht wat bestaat uit nacho’s met zelfgemaakte guacamole en voor hoofdgerecht hebben ze Mexicaanse burritos verder mogen de klanten 2 drankjes per persoon ze doen dit om te leren hoe het is om in een keuken te werken en schoonmaken ook organiseren, dus dat is ook veel leerzamer voor later als er dus leerlingen zijn die in de horeca willen werken. Het restaurant gaat open om 18:00 en sluit om 20:00.

Er is ook een andere groep die dat op 13 februari doen, die doen dan hetzelfde als de groep van 14 februari Het restaurant is opgericht in 2019 en is nu van Mary Menzinga, het restaurant vindt zich plaats op de Oudeweg 73. D&P staat voor dienst en producten, het is een best wel brede leerweg voor vmbo basis-vmbo kader, het is een beetje kijken met wat je later wil doen met een baan of dus een eigen bedrijf ook leer je een beetje plannen en evenementen organiseren voor een bepaalde doelgroep.

=========

Restaurant wordt overgenomen door school
De Basis/Kader leerlingen van het Assink lyceum gaan 13 februari van 18:00/20:00 een restaurant overnemen. Dit is het restaurant Grand Cafe Time For You. Ze gaan alles zelf doen van koken tot bedienen.

Wat ze allemaal doen
De leerlingen hebben als opdracht gekregen om en restaurant over te nemen het restaurant Grand café time for you in Neede dit doen ze volledig alleen ze maken als voorgerecht een salade caprese en als hoofdgerecht maken ze een zelfgemaakte pizza zelfs het deeg maken ze zelf. Elke klant kreeg er 2 twee drankjes bij. De mensen die daar kwamen waren ouders of vrienden van de leerlingen. Om te zorgen dat dit in goede banen te laten verlopen kregen ze uitleg over bedienen en het leren koken van een pizza.

Wat is D&P
D&P is een richting wat je kan kiezen in de derde. Bij D&P leer je om zelf een bedrijf te organiseren en hierbij ook alles zelf te verkopen op een kerstmarkt ook leer je om te leren koken en dit dan ook voor echte gasten te doen. Begin van het school jaar hebben de leerlingen ook nog een mooi vogelhuisje gebouwd voor wilde vogels hier leren ze een goed vogel huisje bouwen voor een zelf gekozen vogel soort want dan kunnen ze de goede afmetingen de leerlingen doen dit ook maar een jaartje dan doen ze hun D&P examen al.

==========

Op 14 februari gaan de leerlingen van Het Assink Lyceum (van het profiel D&P) voor een avond het restaurant “Grand Café Time For You” overnemen. Dit doen ze om te leren om in de keuken te werken en leren om te organiseren. Ook maken de leerlingen dan kennis met schoonmaken. Natuurlijk is het gewoon heel leuk om voor een avond een restaurant over te nemen. Het restaurant is geopend van 18:00 tot 20:00. De leerlingen moeten zelf 2 mensen uitnodigen op die dag komen eten, Dit is trouwens allemaal Mexicaans eten.

Als voorgerecht krijgen de mensen Nacho’s met huisgemaakte guarcamole. Als hoofdgerecht krijgen de mensen Mexicaanse Burrito’s. Voor dit betalen de gasten slechts 7,50. Ze krijgen er ook twee drankjes bij, Dit kan Frisdrank, Koffie of Thee zijn. De leerlingen krijgen in de vier weken voor de avond zelf allemaal verschillende lessen over dingen die je wel en niet moet doen in een restaurant, De leerlingen kregen lessen in de keuken en lessen over gastheerschap. In de keuken hebben de leerlingen geleerd over hoe je de burrito’s maakt en hoe je het dessert maakt. Met de lessen gastheerschap leerde je dingen voor in de bediening. De leerlingen hebben gekozen wat ze wouden doen, Keuken of bediening. Op de avond zelf gaan ze deze taak uitvoeren.

D&P is de afkorting voor Dienstverlening en Producten. D&P heeft te maken met eigen bedrijven en economie. Bij D&P leer je dingen zoals verkopen, handelen maar ook bijvoorbeeld werken in de keuken.

 

 

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

DEO MO15-1 kampioen
BORCULO - Afgelopen zaterdagochtend stond de laatste wedstrijd van de DEO MO15 op het programma. Bij winst op SJO AZSV-AD'69 waren de dames kampioen. ......
Lees verder »

Provincie trekt waarschuwing voor blauwalgen bij recreatieplas Hambroekplas in Borculo in
BORCULO - De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij Hambroekplas in Borculo ingetrokken. Uit recente controles van Waterschap......
Lees verder »

Gemeente en politie kunnen je hulp gebruiken bij drugsdumping
BERKELLAND - In de afgelopen maanden is er in vrijwel alle gemeenten om ons heen drugsafval gevonden. Het gaat om vaten die gedumpt zijn, maar ook ove......
Lees verder »

Hout beschermen met Remmers HK lazuur
BERKELLAND - Bent u op zoek naar mooie verf of lak om hout mee te bewerken, bijvoorbeeld omdat u zelf professionele schilder bent? Of bent u een amat......
Lees verder »

College biedt gemeenteraad perspectiefnota 2024 aan
BERKELLAND - De financiën van de gemeente Berkelland staan onder druk. Vooralsnog is de perspectiefnota 2024 niet sluitend en ook in de ramingen voor......
Lees verder »

Vanavond Politieke Avond in Gemeentehuis
BERKELLAND - Op dinsdag 30 mei is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politieke s......
Lees verder »

Uitnodiging voor ondernemers: 8 juni bijeenkomst over de Omgevingswet
BERKLLAND - Gaat u nieuw bouwen, verbouwen of zaken aanpassen? Dan verandert er het nodige per 1 januari 2024. De nieuwe Omgevingswet wordt dan ingev......
Lees verder »

Burgernetmelding: Meisje (13) vermist in Neede
NEEDE - De politie heeft dinsdagmorgen om 10.19 uur een burgernetmelding uitgedaan. Er wordt een 13 jarig meisje vermist in Neede. Zij is verstandeli......
Lees verder »

Zomeravondconcert in Ruurlose bossen
RUURLO – De KunstKring organiseert in samenwerking met Pannenkoekboerderij De Heikamp een vrolijk, luchtig zomeravondconcert. Op zaterdagavond 29 juli......
Lees verder »

Rijbewijskeuringen CBR in Eibergen
EIBERGEN - Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/......
Lees verder »

‘Tis hier geen hotel’ in Openluchttheater Eibergen
EIBERGEN – Soms worden ouders horendol van hun kinderen die hun eigen huis als een soort hotel beschouwen. Daar draait het om in de theatervoorstellin......
Lees verder »

Uitslag loterij k.v. Olympia’22
BORCULO – Dinsdagavond 23 mei j.l. heeft de trekking van de jaarlijkse lotenverkoop van K.V.. Olympia’ 22 plaats gevonden. De hoofdprijs, een rei......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen, lekker biertje­?
NEEDE - Steeds mear leu of zogenaamde deskundigen buugt zich oaver van alles wat met onze gezondheid te maken hef. Ik zol zeggen hol het bie thoes in......
Lees verder »

Fratsen ontheffing
BERKELLAND - Onze gemeente is met zichzelf an `t massen en mieren,noe blik dat ze al joaren illegaal alcoholische drankjes schenkt in hun kantine. Ve......
Lees verder »

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

NUB TV

Feest in straten van Rietmolen tijdens verlichte carnavalsoptocht

RIETMOLEN – Zeventien wagens vol kleurrijke verlichting trokken zaterdagavond door de straten van Rietmolen tijdens de verlichte carnavalsoptocht, die sinds 1997 georganiseerd wordt door carnavalsvereniging De Reetkwakers. Na de gedwongen coronapauze merkt de organisatie dat de animo er nog altijd is, maar dat de carnavalssfeer wat langzamer op gang kwam.

“De vibe moet er weer een beetje inkomen”, zegt Corine te Morsche namens de organisatie van de verlichte optocht. “We hopen dat het enthousiasme na dit jaar teurgkomt en dat ze toch weer wagens gaan bouwen.” In Rietmolen is de enige verlichte carnavalsoptocht van de Achterhoek. Dit is voor de deelnemers dan ook een belangrijke reden om mee te lopen. “De wagen komt heel mooi naar voren met al die lichtjes”, zegt een van de feestvierders, gehuld in een Yoshi-kostuum uit de gamewereld van Mario. “Het geeft veel meer sfeer”, zegt haar vriendin Wario. “En de karakters zelf komen er ook meer uit.”

Om jonge wagenbouwers weer aan de gang te krijgen wordt er ook nadrukkelijk samengewerkt met de Sint Jozef basisschool in het Berkellandse dorp. Alle groepen deden dit jaar mee. “Dus we hopen ook dat er vanuit daar nieuwe aanwas komt”, zegt Te Morsche. Mede-organisator Jarno Borgerlink vult aan: “Je moet de jongeren meer pushen om actief aan de gang te gaan. Maar als je deze optocht weer ziet staan, dat is gewoon gaaf.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »