Wederom grote controle vakantiepark in Noordijk

NOORDIJK – In het kader van het Ariadne project van de provincie Gelderland heeft er vanmorgen vanaf 4.45 uur een grote controle plaats gevonden bij Vakantiepark Noordijkerveld. Volgens een aanwezige woordvoerder van de gemeente Berkelland wordt er gecontroleerd op het park of er permanente bewoning plaats vindt. Er zijn een vijftal tentjes opgezet waaronder een voor burgerzaken. “Als blijkt dat mensen hier al langer dan drie maanden verblijven dienen ze zich in deze tent direct in te schrijven als inwoner van onze gemeente”.

Volgens de wet
Ondernemer Willem Stel snapt niets van alle commotie. “Het project Ariadne is er op gericht om te kijken of er criminaliteit plaats vindt op mijn park, nou daar werk ik graag aan mee want criminaliteit wil ik niet op mijn park”. Stel is niet blij met al het spektakel voor zijn deur. “Ik hoorde vanmorgen in alle vroegte autodeuren, wij worden ook verrast door deze actie. Ik kreeg al volop telefoon of er iemand vermoord was op mijn park”. Stel is resoluut “Ik exploiteer mijn onderneming hier volgens de wet”. 

Nog geen conclusies 
Het onderzoek zal nog enige tijd in beslag gaan nemen, volgens de gemeente woordvoerder zijn er op dit moment nog geen conclusies te verbinden aan het onderzoek van deze ochtend. Op het park staan 46 vakantiewoningen, drie jaar geleden hield men hier al een soort gelijke controle. Volgens Stel werd er toen niets onreglementairs aangetroffen “Ja, één van de bewoners had toen een opeenstaande verkeersboete, dat was alles”. 

Meer informatie over het Ariadne Project vind je hier. 

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Wederom grote controle vakantiepark in Noordijk”

  1. Zelfs in Spanje staan we bekend als het land van de zeurpieten.
    Laat politie in Eibergen de drugsdealers maar eens oppakken. Na het sein van vuurpijlen in de buurt van de Vogelenzangstraat verschijnen ieder weekend de brommers om drugs op te halen, enz.
    De Nederlandse Overheid zit te slapen.

  2. Wat zijn dat voor NSB praktijken?? Als mensen langer dan 3 maanden zich hebben opgeofferd te wonen in een chalet zouden ze een bosje bloemen moeten krijgen omdat ze de woningmarkt ontzien ipv ze als criminelen te behandelen. Waar gaat dit toch heen in de wereld?? Gaan we mensen die geen woning kunnen krijgen blijven achtervolgen? In de auto slapen mag ook niet. Doe toch normaal zeg!

  3. Niet zo aardig om mensen in woningnood zo te behandelen. Als ze een huis kunnen hebben zouden ze daar niet zitten he.

  4. Zonde om te zien dat er zoveel tijd en energie gestoken wordt in het opjagen van mensen die veelal buiten het systeem gevallen zijn en op dit soort parken een (nood) oplossing vinden. kan gemeente Berkelland die energie niet beter steken in het creëeren van legale woonruimte? Dit is met veel.machtsvertoon symptoom bestrijding. Waarbij eerlijke ondernemers ook nog eens ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld worden. Buitensporige actie..

  5. En dan praat men binnen O.a. De VVD over het legaliseren van het wonen in een recreatiewoning in verband met de woningnood. Wij 65 plussers woonden in zo’n stenen winterharde vakantiewoning, zelfs niet op een afgesloten park en werden daar ‘weggejaagd’ onder dwang van een boete van €70.000 !!!!! Nu wonen wij als 2 ‘ouderen’ in een koopwoning met 4 slaapkamers. Jammer voor het gezin van 4 personen die een geschikte woning zoeken. Sorry overheid. Doe hier iets aan.

  6. Ja hier ook. Ik werd ook weggejaagd en zit nu in mijn eentje in een rijtjeshuis van de sociale woningbouw. Omdat ik het eerste beste huis moest aannemen vanwege die dwangsom geen appartement gekozen. Dat park is hartstikke rustig. Als er problemen zijn met polen grijpt Stel zelf goed in. Maar dit zijn uitzonderingen. Criminaliteit heb ik 0,niets van gemerkt. Altijd veilig gevoeld.
    Vanuit de 2e kamer is ook gevraagd niet te handhaven op dit soort parken. Maar gemeenten mogen uiteindelijk zelf bepalen wat ze doen. Sociaal economisch verantwoord is het niet.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven