Acrogym RGV Ruurlo plaatst zich voor het Oost Nederlandse Kampioenschap


RUURLO – Op zaterdag 11 maart vond het Gelders Kampioenschap Acrogym plaats in Ede. Twee teams van RGV Ruurlo hebben zich weten te plaatsen voor het Oost Nederlandse Kampioenschap. Jill & Laura, Damespaar E-Junior, mochten het spits afbijten voor RGV. De dames lieten een mooie oefening zien. Helaas hadden ze een klein foutje, die grote gevolgen had in hun eindscore. Ze zijn op een 11e plek geëindigd. Het E-junioren trio bestaande uit Eva, Wenke & Tess waren hierna aan de beurt. De oefening verliep goed, maar de concurrentie was erg groot. De dames hebben een 6e plek weten te bemachtigen.

Damesparen
In de middag was het de beurt aan de damesparen E-senioren en damesgroep D-junior. Lotte & Sophie, damespaar E-senior, hadden hard gewerkt aan de oefening. Dit was ook goed te zien. Ze hebben een 10e plaats behaald. In dezelfde categorie mochten ook Kyra & Femke hun oefening laten zien. Ze straalden op de vloer en lieten een erg mooie oefening zien. De werd dan ook beloond met een 2e plaats en een plek voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 1 April in Ede. Daarna was het de beurt aan Marit, Alysia en Anne, damesgroep D-junior. Tijdens het inturnen was er een blessure opgelopen. De dames hebben alsnog hun oefening met aangepaste elementen laten zien. Ze zijn op een 5e plek geëindigd.

Derde ronde
In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Anne & Noya (damespaar D-senior) en Yulia, Britt & Alien (damesgroep D+-junior). Anne & Noya lieten strakke elementen zien en een mooie dans. Zij hebben een 7e plek behaald. Voor hen is nog even afwachten of ze een plek op het ONK hebben behaald. Dit is afhankelijk wat hun tegenstanders komend weekend laten zien. Yulia, Britt & Alien mochten hun tempo en balans oefening laten zien aan de jury. De dames lieten twee fantastische oefeningen zien. Dit werd dan ook beloond met twee hoge scores. Ze hebben een 1e plek behaald en ze zijn door naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 15 april in Hellendoorn.

Op 1 april te Ede mogen Kyra & Femke strijden voor een plek voor het ½ NK. Twee weken later in Hellendoorn op 15 april is het de beurt aan Yulia, Britt & Alien en Tara, Isolde & Larissa (die zich al eerder hebben weten te plaatsen) om een plek te bemachtigen voor het ½ NK.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven