RGV turnsters goed voor 34 finale plekken


RUURLO –  De gehele turnselectievan RGV Ruurlo heeft zich geplaats voor 1 of meerdere finales. De selectie, bestaande uit 17 turnsters, hebben samen een super voorseizoen geturnd. Met als resultaat 34 finale plaatsen als beloning. In de Middenbouw, de jongste categorie, konden ze zich alleen via teamwedstrijden plaatsen voor een individuele finale. Alle 6 meisjes hebben zich geplaats. In de MB3 Isa Wassink. En in de MB4 Sophie Gotink, Tess Klein Selle, Liza Woerts, Emma Beltman en Lynn Holtslag.

Bovenbouw
Bij de Bbvenbouw waren er, naast een teamfinale, ook nog tickets voor een individuele en toestelfinales te behalen. Het team BB supp F was, na 3x een gouden plek, al zeker van een teamfinale. Daarnaast wisten ze ook nog 5 individuele en 10 toestelfinales mee naar huis te nemen. Van dit team wisten Lola Jimenez Rosco, Yfke Maatkamp en Emma Timmerman, voor de leeftijdsklasse jeugd, zich te plaatsen voor de individuele finale. Tevens ook nog voor de toestellen brug (Lola), Balk (Emma en Lola), vloer (Emma). In de leeftijdsklasse junior komen Inte Smeerdijk en Nienke Grootte Haar voor de RGV uit in de individuele finale. Richelle Haitink haalde het net niet maar heeft wel een toestel finale op balk, evenals Nienke. Verder in dit supplement nog finales op sprong (Nienke), brug (Inte en Nienke) en vloer Inte.
Ook het team in supp E deed het super. Ook zij gaan naar de teamfinale. Individueel hebben alle 3 junioren (Isolde Luiten, Carlijn Leverink en Marit Olthof) zich geplaats. Ook bij de junioren nog 5 tickets voor de teostelfinales; Balk (Isolde), brug (Isolde, Carlijn en Marit) en sprong (Isolde).De 2 jeugdmeisjes (Frederike Klein Bluemink en Noya Boomkamp) konden ivm blessures niet volledig 3 wedstrijden turnen en maakten daardoor geen kans op een individuele finale. Wel pakte Frederike nog 2 toestelfinales, sprong en balk.

Super prestatie
Al deze finales is voor deze meiden een super prestatie. RGV Ruurlo is in het deelnemersveld een van de weinige verenigingen die het in de finale op zal moeten nemen tegen verenigingen met meer trainingsuren. Waar de RGVmeiden 4,5 uur in de week trainen in de sporthal/gymzaal, trainen de meeste concurenten 8 tot 10 uur in turnhallen. Of te wel: deur open, licht aan en trainen. Bij de RGV is het: deur open, licht en dan eerst 30 minuten opbouwen voor dat de training kan beginnen. En natuurlijk ook weer alles af breken. Deze 30 minuten gaan ook nog eens van de trainingstijd af. Daarom een extra goede prestatie van deze meiden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven