Veel verschillende winnaars bij schoolvoetbaltoernooi Eibergen, Beltrum en Rekken

EIBERGEN – Gisteren vond het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor scholen uit Eibergen, Beltrum en Rekken weer plaats. Het leek een regenachtig toernooi te worden op sportpark de Bijenkamp, maar gelukkig begon het toernooi droog. De regen die later viel, was voor de spelers geen reden om te stoppen met scoren. Dat was niet onbelangrijk, want in een aantal poules bepaalde het doelsaldo uiteindelijk hoe groot de beker was die gewonnen werd.

Mix
In de recreatiepoule voor jongens uit groep 5/6 ging de grootste beker naar de Sterreboog 2, tweede werd het Sterrenpalet 2, gevolgd door hun klasgenoten van het Sterrenpalet 4 op plek 3. In de Mix poule 5/6 waren de jongens en meisjes van de Berkel de besten. Op plek twee eindigde Menno ter Braak 2, de derde plek ging naar het Sterrenpalet 6.

Prestatie
De eerste plek in de prestatiepoule bij de meisjes van groep 5/6 werd behaald door de Sterreboog, gevolgd door het Sterrenpalet 5 op de tweede plek en op d’n Esch 5 mocht de derde beker mee naar school nemen. De overwinning in de prestatiepoule bij de jongens ging naar op d’n Esch 2. Het Sterrenpalet1 werd tweede voor de jongens van de Sterreboog 1.
Spannend
De Mix poule voor groep 7/8 werd gewonnen door het Sterrenpalet. Op d’n Esch 3 behaalde de tweede plaats en Menno ter Braak 2 werd derde. De meisjes van het Simmelink 3 eisten de overwinning op in de prestatiepoule. Op d’n Esch 4 werd tweede, voor de Sterreboog 3. In de prestatiepoule bij de jongens was het enorm spannend en moesten er in de finale penalty’s genomen worden om de winnaar te bepalen. De jongens van de Berkel namen deze iets beteren versloegen op d’n Esch 1. De Sterreboog 1 won de strijd om plek drie.
Regiofinales
De winnaars van de prestatiepoules hebben zich geplaatst voor de regiofinales op woensdagmiddag 17 mei. De regiofinales voor groep 5/6 worden gespeeld op de velden van vv Doetinchem. De winnaars uit groep 7/8 komen in actie op de velden van s.v. Longa ’30. De organisatie wenst ze daarbij heel veel succes. Verder wil de organisatie alle spelers, begeleiders, scheidsrechters, vrijwilligers en alle toeschouwers bedanken voor hun komst.