Andere verkeerssituatie in aangepast centrum van Borculo

BORCULO – Er is en wordt volop gewerkt aan het centrum van Borculo. Het werk op de Veemarkt is klaar. Naast de uitbreiding van het groen geldt er nu ook een andere verkeerssituatie.

Het is nu niet meer toegestaan om met een auto of vrachtwagen vanaf de Veemarkt naar het Muraltplein te rijden. Het stukje Veemarkt tussen de parkeerplaats en het Muraltplein is als eenrichtingsweg ingesteld. ”Hiermee ontlasten we het centrum van het doorgaande verkeer. In de toekomst wordt de Lange Wal ook als eenrichtingsweg ingericht zodat alleen het verkeer vanaf de Veemarkt via de Lange Wal naar de Hoflaan kan rijden”. Zo laat de gemeente Berkelland weten.

Veiligheid
Om de veiligheid en doorstroming van het verkeer op de Veemarkt te bevorderen zijn er ook 2 aparte laad- en losplaatsen voor het vrachtverkeer aangelegd. Een voor 24 uur per dag naast de Hema en een tussen 0.00 tot 12.00 uur tegenover Dokado. Alleen op deze laatste locatie kan vanaf 12.00 tot 24.00 uur geparkeerd worden. Voor de Veemarkt blijft de situatie qua blauwe zone en parkeerbeleid verder ongewijzigd. Wij vragen je hier dan ook rekening mee te houden. Daarbij het vriendelijke verzoek aan ondernemers en hun personeel om gedurende de dag elders te parkeren.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Andere verkeerssituatie in aangepast centrum van Borculo”

  1. Alie Huurneman

    Vraagje waarom geen schuine insteek parkeerhaven dan is het duidelijker en tevens makelijker in en uit rijden, tevens wijst het dan vanzelf voor de bestuurder gr

  2. Robin Madretsma

    Gewoon betaald parkeren op dat plein invoeren waarbij het eerste uur gratis is. Ik zie zo veel auto’s daar urenlang staan.

  3. Om het centrum te ontlasten is er eenrichtingsverkeer ingesteld. Voor weinig verkeer moet je nu een beetje dom omrijden. Ik ga wel naar Lochem. Doei.

  4. Vind de situatie nu ronduit gevaarlijk. Ik zie met name op woensdagochtend de meest vreemde manoeuvres van automobilisten die willen keren. Het is Wachten op ongelukken

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven