Glass-n-more “Sieraden, handgemaakt door jou én door mij”

EIBERGEN – Hoe leuk zou het zijn als je zelf je sieradenset kunt maken, helemaal passend bij die ene outfit. In trendy zomerse kleuren, maak, mix en match je ontelbare soorten en maten kralen. Helemaal in jouw stijl. Dat kan bij Glass-n-more Karin in Eibergen. Sinds 2020 woont Karin Hoving van Glass-n-more in Eibergen en ging haar wens in vervulling: een eigen werk- en workshopruimte voor die duizenden kralen waarmee ze zelf sieraden maakt én anderen de kans biedt zelf iets moois te maken. “Veel van mijn kralen zijn van glas’ verteld Karin.

Hoezo glas?
‘Al bijna 20 jaar geleden raakte ik, al zoekende naar iets tegen inkijk van buitenaf, gefascineerd door panelen van glas. Stond ik op een andere plek voor hetzelfde paneel, het gaf ineens een heel ander beeld en gevoel. Ongeacht of het een voorstelling was of iets abstracts. Glas lééft gewoon door de natuurlijke variaties van lichtinval’

Er ging een wereld voor Karin open toen ze ontdekte dat zij zelf deze panelen ook kon maken. Ze speelde daarbij ook met materialen als keramiek, betongaas en agaatschijven. ‘Dat verklaart ook het ‘more’ van mijn naam’ zo vertelt Karin. Ze ontwikkelde zicht in de technieken glas in lood en Tiffany en heeft veel mensen blij mogen maken met een glaspaneel of 3D object.

Ze verhuisde van het westen naar het oosten van het land. Haar passie voor glas bleef, de vorm en technieken werden anders. Van glas in lood en Tiffany naar ontelbare technieken met kralen én de combinatie met andere materialen, zoals koperdraad en epoxy. Het leidt tot een collectie handgemaakte sieraden die met veel zorg en liefde zijn gemaakt.

En de workshops?
‘Ik wil graag mijn passie delen. Het lijkt me geweldig om anderen in een gezellige sfeer te laten ervaren wat je zélf kunt maken met al die kralen. En hoe trots je op jezelf kunt zijn als het is gelukt. En neem van mij aan: het lukt altijd! Ik help je te kiezen, te mixen en te matchen’.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk op www.glass-n-more.nl of fb Glass-n-more Karin.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven