GroenLinks organiseert themacafé over droogte

BERKELLAND – Hoe gaan we om met de droogte in de Achterhoek? Baakse beek stond in 2022 helemaal droog. Op donderdag 8 juni organiseert Groen Links Berkelland een themacafé over de droogte in de Achterhoek met burgemeester Joost van Oostrum.

Themacafé​: Donderdag 8 juni Kulturhus ’t Stieltjen Wolinkweg 12, Haarlo 20.00-22.00 (inloop vanaf 19.30)


“Lange perioden van zon en hogere temperaturen hebben grote gevolgen voor de natuur. De bodem droogt uit, Planten en bomen hebben moeite om te overleven of leggen het loodje en zaad kiemt niet. Dit heeft op haar beurt gevolgen voor insecten, vogels en andere dieren. Hoe gaat de Achterhoek om met dit steeds groter wordende probleem?”. Zo leidt Jan Lenselink in. 

Burgemeester
Op 8 juni komt burgemeester van Oostrum naar het GroenLinks themacafé. De burgemeester is samen met de dijkgraaf en de gedeputeerde bestuurlijk trekker van de aanpak droogte Achterhoek. Verder is  hij voorzitter van de werkregio Achterhoek+ in het kader van het deltaprogramma klimaatadaptatie. Over die aanpak en de klimaatadaptie komt de burgermeester vertellen.

GroenLintje
Daarnaast wordt tijdens deze bijeenkomst Het Groene Lintje uitgereikt. “Uiteraard zijn leden van GroenLinks voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Niet leden met affiniteit met dit onderwerp zijn ook van harte welkom”. Aldus  de fractie van GroenLinks in Berkelland. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven