Grote stoet motoren vandaag door Berkelland

BERKELLAND – Maar liefst 250 brullende motoren zullen zondag 21 mei door de straten van respectievelijk Rietmolen, Neede en Eibergen rijden. De zogeheten Distinguished Gentleman’s Ride is een internationaal evenement, waarbij motorrijders op stoere choppers en strak in pak een route afleggen voor het goede doel.

Bewustwording
Dat doel betreft bewustwording van en onderzoek naar prostaatkanker, iets waar alleen al in Nederland jaarlijks ruim twaalfduizend mannen mee worden gediagnosticeerd. De rit wordt over de hele wereld georganiseerd, waarbij de rijders donaties kunnen ophalen voor hun deelname. In Nederland wordt de rit in negentien verschillende steden georganiseerd, waaronder in Enschede. Bij elkaar wist de Twentse variant zo’n dertigduizend euro op te halen, goed voor een 34e plek wereldwijd, met alleen Amsterdam (47.000 euro, 16e) en Nijmegen (35.000 euro, 24e) voor zich. Absolute koploper is New York met een opbrengst van meer dan tweehonderdduizend dollar.

Start
De rit uit Enschede zal rond 12.00 uur van start gaan en zich in rustig tempo via Boekelo en Rietmolen, naar Neede en Eibergen begeven. Daar zullen de bestuurders een korte pauze nemen bij Motor Centrum Eibergen, om vervolgens weer terug te rijden naar Twente. De stoet van Harley’s, Triumphs en andere klassieke motormerken zullen vermoedelijk gespot kunnen worden rond 12.40 uur in Rietmolen en iets later in Neede, waar men via de Rapenburg, de Borculoseweg, de Merelstraat en uiteindelijk de Stationsweg naar Eibergen zullen gaan. Daar komt men via de Oude N18 binnen.

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Grote stoet motoren vandaag door Berkelland”

  1. Kan de politie mooi langs de route geluidsmetingen verrichten en degene met gemodificeerde uitlaten flink bekeuren.

  2. En zo kunnen de standaard azijnpissers weer van zich laten horen.
    Moraalridders

  3. Het is altijd nog mijnheer lul voor jou (smerige) Hond.
    Motoren heb je alleen maar last van, die horen op een circuit. Lawaai en asociaal rijgedrag. Gewoon aanpakken die lui. En omdat het voor een goed doel is wil nog niet zeggen dat alles mag. Haha doei.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven